L’AGÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT DEL RIPOLLÈS (CRD, ASS. LEADER i CEINR) PRESENTA LA MEMÒRIA D’ACTIVITAT 2014

Publicat per Comunicacio ADR el

Durant l’any 2014 des del Consorci Ripollès Desenvolupament s’ha treballat en un procés de revisió del Pla d’Acció de l’entitat, per tal d’adequar-lo a la realitat socioeconòmica del territori. Aquest procés s’ha portat a terme a través de la participació dels principals agents econòmics i socials de la comarca. S’han revisat totes les estratègies sectorials dels diferents àmbits de treball: agroalimentari, turisme, empresa i emprenedoria, ocupació i formació.

L’estratègia global que marca el full de ruta de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès consta de 20 línies estratègiques per a tots els àmbits de treball (agroalimentari, turisme, empresa i emprenedoria, ocupació – formació, energia, sector forestal) i 7 línies estratègiques transversals a tots els àmbits.

Podeu trobar l’estratègia de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès en el següent enllaç: https://www.ripollesdesenvolupament.com/observatori/estrategia-de-lagencia/

A la memòria d’activitat de l’any 2014 s’ha fet balanç de tota l’activitat anual. Algunes de les dades més rellevants són les següents:

 • 370 persones ateses a través de programes ocupacionals.
 • 292 persones formades a través d’aquests programes i dels i cicles formatius de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès.
 • 72 persones han realitzat pràctiques no laborals en diferents empreses de la comarca a través de convenis de pràctiques.
 • 197 ofertes laborals gestionades, que han significat 248 llocs de treball vacants, majoritàriament en el sector de l’hostaleria, la neteja i la indústria.
 • 153 persones que estaven en un procés d’orientació i seguiment han trobat feina.
 • 111 persones emprenedores/empreses assessorades: 66 del Baix Ripollès, 8 de la Vall de Camprodon, 20 de la Vall de Ribes i 17 de fora de la comarca.
 • 21 empreses creades: 16 del Baix Ripollès, 2 de la Vall de Camprodon, 2 de la Vall de Ribes i 1 de fora de la comarca.
 • 317 empreses prospectades: 173 del Baix Ripollès, 37 de la Vall de Ribes, 74 de la Vall de Camprodon, 12 d’Osona, 10 de la Garrotxa, 2 de la Cerdanya i 9 d’altres àmbits territorials.
 • S’ha dinamitzat i donat suport tècnic i de gestió a 6 entitats i associacions empresarials del Ripollès: Associació de Ramaders del Ripollès, Associació de Carnissers i Xarcuters del Ripollès, Associació de Petits Elaboradors Agroalimentaris del Ripollès, Associació de Pastors del Ripollès i Associació d’Hostaleria del Ripollès.
 • 41 punts de venda del Producte del Ripollès i 60 punts de degustació.
 • El portal turístic elripolles.com ha rebut 579.345 visites.
 • 750 mapes venuts de la xarxa de senders d’Itinerànnia, això dóna una estimació de 68.750 persones que han caminat per algun tram de la xarxa de senders (4.000 més que l’any anterior). 133.180 visites al web, 978 amics al Facebook i la nova aplicació del producte pel mòbil ha registrat 2.600 baixades.
 • 16 empreses i/o entitats públiques han estat assessorades en estalvi energètic i calderes de biomassa pel Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès, el Consorci Ripollès Desenvolupament i l’Associació Leader.  Com a resultat durant l’any 2015 s’implementaran 6 calderes de biomassa en equipaments públics i 2 empreses que han apostat pel canvi de combustible. També s’han subministrat 506 tones d’estella forestal a 8 calderes de biomassa en equipaments públics de la comarca del Ripollès.
 • A través Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès s’han tramitat i subvencionat ajuts per valor de 365.058 euros. Aquests recursos han servit per realitzar una gestió forestal sostenible i un manteniment adequat dels espais naturals protegits.
 • 86 projectes finançats al Ripollès per l’’Associació Leader Ripollès Ges, amb una inversió al territori de 12,1 milions d’euros i un ajut a promotors de 3,4 milions d’euros., de 339 llocs de treball consolidats i 68 de creats.

Podeu consultar la memòria d’activitat 2014  del Consorci aquí.

 

Categories: Actualitat