Promoció Turística

Som membres del projecte PECT Costa Brava-Pirineu de Girona: “Natura, cultura, intel·ligència en xarxa”

Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Costa Brava –Pirineu de Girona: “Natura, Cultura i Intel·ligència en Xarxa” és un projecte cofinançat pel fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació (ORDRE GAH/95/2016 de 26/04/2016). La comarca del Ripollès a través de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès en forma part com un dels membres d’aquest projecte.

ACTUACIONS PECT “Natura, cultura, intel·ligència en xarxa” a la comarca del RIPOLLÈS

 

EL RIPOLLÈS és una comarca de muntanya del Pirineu oriental amb una extensió de 956,2 km2. Pel nord limita amb la Cerdanya i les comarques franceses del Conflent i el Vallespir; a l’oest amb el Berguedà; a l’es tamb la Garrotxa, i pel sud amb la comarca d’Osona.

Actualment, els municipis que conformen la comarca del Ripollès són 19 i el territori s’estructura bàsicament en tres unitats geogràfiques:

Vall de Ribes, al nord-oest de la comarca. Zona d’alta muntanya on predominen bàsicament activitats agrícoles i, concretament, ramaderes i el turisme de muntanya. La formen 6 municipis i el seu nucli principal és Ribes de Freser
Vall de Camprodon, situada al nord-est de la comarca. També hi predominen les activitats ramaderes i el turisme, La indústria també hi té una certa importància. També està formada per 6 municipis i el seu nucli principal és Camprodon.
Baix Ripollès, zona situada al sud de la comarca del Ripollès, és on es concentren els municipis més grans de la comarca, entre ells la capital, Ripoll, i on s’ubiquen bona part de les activitats industrials.

Al Ripollès hi ha 32.000 ha de zones d’interès natural protegides dins la Xarxa Natura 2000. Des de setembre 2015 es va declarar el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, situat al Pirineu de Girona, íntegrament dins la comarca del Ripollès. Amb una extensió de 14.750 hectàrees, el nou parc es troba entre els municipis de Planoles, Queralbs, Ribes de Freser, Pardines, Vilallonga de Ter, Setcases i Molló i a banda de les capçaleres d’aquests dos rius també incorpora alguns àmbits de l’Espai d’Interès Natural de la Serra Cavallera.

Establiments turístics al Ripollès

La comarca disposa de gairebé 9.000 places d’allotjaments entre hotels i pensions, turisme rural i apartaments, albergs i cases de colònies, refugis guardats i càmpings; 162 restaurants (un amb 1 Estrella Michelín, la Fonda Xesc de Gombrèn) i un ampli ventall d’activitats turístiques amb 3 estacions d’esquí, 1 parc d’animals, 12 museus i centres d’interpretació, 7 hípiques, ponis i rutes en carruatge, 1 golf, 8 empreses d’aventura, 3 empreses de guies culturals i 3 spa wellness.

Visita el nostre portal turístic www.ripollesturisme.cat

L’ Agència de Desenvolupament del Ripollès és l’ens en el qual el Consell Comarcal té delegades totes les tasques de TURISME de la comarca del Ripollès. És l’ens referent en turisme a la comarca del Ripollès, ja que es vincula i treballa transversalment amb tots els òrgans i entitats implicades en turisme, tant a nivell comarcal, provincial, zona Pirineus i Catalunya.

L’Àrea de Turisme de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès segueix les directrius marcades en l’Estudi de Revisió Estratègica turística del Ripollès, operatiu des de 2014 i que defineix els principals eixos estratègics de desenvolupament turístic del Ripollès a potenciar i desplegar en els següents anys, i que a dia d’avui és plenament operatiu. També es fonamenta en la visió estratègica, els objectius, els criteris i les propostes que s’estableixen en el Pla Estratègic de Turisme de les Comarques de Girona 2011- 2015 i el Pla d’Accions Patronat Turisme Costa Brava- Pirineu de Girona- any 2018.

Seguint aquestes directrius, es treballa en xarxa formant part de 5 comissions de treball de diversos nivells territorials (Comissió de Turisme, Comissió de tècnics de Turisme del Ripollès, Comissió de tècnics de Turisme de les comarques gironines i el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, l’Agència Catalana de Turisme i la Marca Pirineus) i es defineix un pla d’accions estructurat en 4 línies estratègiques:

LÍNIA ESTRATÈGICA 1

Dinamització i promoció de la comarca com a destinació turística sostenible i de qualitat.

LÍNIA ESTRATÈGICA 2

Creació i suport a la comercialització de paquets turístics al Ripollès.

LÍNIA ESTRATÈGICA 3​

Professionalització i innovació del sector turístic.

LÍNIA ESTRATÈGICA 4

Enfortiment de la xarxa turística comarcal. Concertació agents comarcals.

5 comentaris

Ruta amb raquetes des del refugi Corral Blanc fins al Puig de Dòrria | Meteo Pirineus Catalans · 14 de desembre de 2020 a les 10:18

[…] i voleu gaudir d’una fantàstica jornada de neu fent raquetes de neu, us proposem anar al Ripollès per fer un dels cims del Pirineu català més agraïts i amb menys dificultats tècniques, el Puig […]

Sortida esquimo a les font dels Freser (Ripollès) | Meteo Pirineus Catalans · 14 de desembre de 2020 a les 10:53

[…] fins al Ripollès, on us proposem una sortida d’esquí de muntanya (esquimu) de nivell fàcil, apte per a tots els […]

Ascensió al Taga (Ripollès) | Meteo Pirineus Catalans · 14 de desembre de 2020 a les 11:16

[…] al Taga, és una de les propostes de cims més espectaculars del Ripollès, donat que la seva facilitat en l’ascensió i la ubicació perfecta al ben mig de la comarca, […]

De Sant Martí d’Ogassa fins al Taga (Ripollès) | Meteo Pirineus Catalans · 15 de desembre de 2020 a les 8:47

[…] una gran muralla de més de 2.000 metres d’altitud, que es troba al ben mig de la comarca del Ripollès, fent frontera de les muntanyes mitjanes del sud amb l’alta muntanya del nord de la comarca. […]

Sortida esquimo tuc dera Pincela (Val d’Aran) | Meteo Pirineus Catalans · 17 de desembre de 2020 a les 16:57

[…] zona és una de les més emblemàtiques de l’Alta muntanya del Ripollès, i per aquí arriba molta gent amant de la muntanya i la neu. No em de menysprear però, les […]