JORNADES NTIC PER AL SECTOR AGROALIMENTARI

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Benvolguts,

Des del Consorci Ripollès Desenvolupament estem duent a terme, al llarg de tot l’any, una sèrie d’activitats encarades a la millora de la comercialització del producte agroalimentari del Ripollès. Com ja han rebut també per carta treballem, entre d’altres accions, en l’organització d’un workshop productors -restauradors per l’11 de desembre, del qual els anirem informant puntualment. En aquest cas però, ens adrecem a vostès en relació als cursos de noves tecnologies específics per a diversos sectors productius que hem anat duent a terme durant tota la tardor, i als quals ha arribat ara el torn del sector agroalimentari.

Així, s’han organitzat dues jornades pels dies 7 i 8 de novembre, que volen fer especial èmfasi en la millora del marketing i la sortida comercial dels productes locals, tot mostrant casos d’èxit del nostre entorn que ens poden ajudar en aquest difícil procés de comercialització, centrats especialment en la inclusió de les noves tecnologies. Seguidament, doncs, els fem a mans el programa d’aquestes dues jornades de formació considerant que poden ser del seu interès, i esperant poder comptar amb la seva presència. Per assistir-hi cal inscriure’s trucant directament al Consorci Ripollès Desenvolupament (tel. 972.70.44.99) i demanar per en Xavier Grivé, tècnic de Turisme i Producte, o enviar un correu electrònic a l’adreça xgrive@ripollesdesenvolupament.com (places limitades).

Les jornades són gratuïtes i es desenvoluparan durant el matí a Ribes de Freser:

Data: Dimecres 7 i dijous 8 de novembre de 2012

Horari: De les 9.15 h i les 14 h

Indret: Hotel Prats

Adreça: Carrer Sant Quintí 30, Ribes de Freser

Els esperem, doncs, el proper dimecres 7 de novembre a Ribes de Freser, prèvia inscripció.

Esperant que sigui del seu interès,

 

Xavier Grivé Isern
Tècnic de Turisme i Producte
Consorci Ripollès Desenvolupament

CURS DE NOVES TECNOLOGIES PER AL SECTOR AGROALIMENTARI

Hotels Prats, Ribes de Freser

Dimecres, 7 de novembre de 2012

Jornada 1: Introducció a la gestió comercial i màrqueting

9.15h. Benvinguda a càrrec de Pep Palau, conductor de la jornada

9.30h. Ramon Sentmartí, Productes locals (www.producteslocals.cat)

Ramon Sentmartí és sociòleg i màster en sociologia política a la London School of Economics. Com a Cap del Programa de Comercialització Agroalimentària de la Direcció General de Comerç (Generalitat de Catalunya) va impulsar projectes com gastroteca.cat o la guia ‘Compra a pagès‘. Ha treballat a la Universitat Autònoma de Barcelona com a responsable de diversos projectes de recerca d’àmbit europeu i en temes d’alimentació, a la London School of Economics (Regne Unit) i a l’Institut PRIO (Noruega). Entre els anys 2004 i 2007 va ser el Director gerent del Consorci de municipis del Lluçanès. Participa en diferents mitjans de comunicació entorn l’àmbit del patrimoni agroalimentari i d’entre les seves publicacions destaca ‘From Agriculture to Agribusiness’, Technology and Cultural Values on the Edge of the Third Millennium (2003, University of  Hawai’i Press).

Actualment és responsable del projecte www.producteslocals.cat i col·labora amb difrerents organismes i participa en diferents projectes relacionats amb el patrimoni agroalimentari, circuits curts de comercialització, agro-gastro-turisme i aplicacions de les noves tecnologies en aquests àmbits.

Estudi de casos

10.45h. Cas 1: Casa Graupera, Teresa Graupera (www.casagraupera.com)

Gerent de Casa Graupera, ubicada a Mataró. És una empresa familiar de neules artesanes que utilitzen producte de màxima qualitat amb l’objectiiu de sumar innovació d’avantguarda a la tradició familiar. Actualment promou un conjunt de neules, inspirades en les quatre estacions que juga amb el maridatge de neules amb sabors i diferents begudes, adaptat a cada època de l’any.

11.30h. Descans

12.00h. Cas 2: Llagurt, Ingrid Rahola (www.llagurt.com)

Llagurt és el nom d’una original i innovadora proposta comercial, especialitzada en l’elaboració i la venda de iogurts gelats artesans i ecològics. Llagurt utilitza com a base de la seva oferta, la recepta tradicional de iogurt fresc, natural, cremós i respectuós amb el medi. Es tracta de iogurt ecològic que no restes d’herbicides, pesticides ni conservants. Els clients poden afegir-hi fruites naturals acabades de tallar, fruites seques, cereals, etc.

En tan sols 2 anys, les seves  propietàries, dues joves gironines, han inaugurat ja la dotzena botiga.

12.45 h. Taula rodona

13.45h. Clausura de la jornada

 

Dijous, 8 de novembre de 2012

Jornada 2: Ús de la web i de les xarxes socials

09.15h. Benvinguda a càrrec de Pep Palau, conductor de la jornada

09.30h. Pep Campàs, VIT www.vitvic.cat

Actualment, és la persona responsable del projecte VIT, centree de l’Ajuntament de Vic pel foment i impuls de projectes tecnologies tant ciutadans com professionals. Ha treballat de director d’art i multimèdia en projectes d’e-learning i comunitats on-line, professional independent de l’àmbit web, assessorant, gestionant i col·laborant amb diveresos projectes i empreses i ha estat el responsable de projectes TIC a l’IMPEVIC.

Estudi de casos

10.45h. Cas 1: Pirinat, Enric Camprubí (www.pirinat.cat)

És enginyer tècnic agrícola, fundador de Pirinat. Aquesta empresa ha fet un pas endavant en el sistema de comercialització de productes càrnics ecològics i de qualitat del Ripollès, i ha arribat directament al consumidor final sense intermediaris. A més a més, també han aconseguit valoritzar els vedells de l’explotació i oferir un producte de qualitat a un preu just.

11.30h. Descans

12.00h. Cas 2: The Loaf in a Box, Nacho Bueno (www.lasalsera.net)

The Loaf in a Box és una fleca que va funcionar a San Sebastián entre l’1 de juliol i el 30 de setembre. Els seus promotors van ser els socis de La Salsera, una empresa de comunicació guipuscoana que impulsa iniciatives com 365 cites (web amb recomanacions gastronòmiques) en col·laboració amb San Sebastián 2016. Aquesta fleca, o pop-up bakery, va ser un espai de venda temporal en el que s’hi elaboraven i venien pans i pastissos de forma artesanal i que pretenia convertir-se en un punt de trobada indispensable pels ciutadans durant l’estiu.

La botiga estava situada al centre de la ciutat i organitzava cursos i tallers d’elaboració del pa per aficionats. Estava construïda en contenidors de transport que permetien que tot quedés a la vista i que així la gent pogués veure com elaboraven tot el que venien.

Molt activa a les xarxes socials, es va convertir ràpidament en la “botiga” de moda a la ciutat.

12.45h. Taula rodona

13.45h. Clausura de la jornada

Si us voleu descarregar el programa, cliqueu aquíhttps://www.ripollesdesenvolupament.com/files/programa_jornades_ripolles DEFINITIU.pdf


959 comentaris

Els comentaris estan tancats.