PRESENTACIÓ DEL CERCLE GARROTXA RIPOLLÈS. ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

El proper dijous 14 de febrer a les 12h30 a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès es farà la presentació del Cercle Garrotxa Ripollès, un projecte sorgint del programa Ateneus Cooperatius promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, com a iniciativa per a impulsar l’economia social i cooperativa a Catalunya.

Actualment hi ha 14 Ateneus Cooperatius a tot el territori català. A l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines som 13 entitats agrupades i organitzades en quatre cercles territorials, entre elles el recent creat  Cercle Garrotxa Ripollès del que farem la presentació als mitjans de comunicació d’ambdues comarques el proper dijous 14 de febrer.

Configurem el Cercle Garrotxa Ripollès un total de tres entitats: Associació Arran de Terra, Suara Cooperativa i Associació Núria Social. Tanmateix, aquesta agrupació és més àmplia i enfortida amb les entitats col·laboradores que hi formen part, que són: DinàmiG, Agència de Desenvolupament del Ripollès, ANEGx, Grup de Suport, XES Ripollès, Resilience.earth i Arriant.

El Cercle Garrotxa Ripollès presenta un programa amb diferents eixos de treball; un d’ells és el foment del cooperativisme i l’acompanyament tant en la creació, com en la consolidació i la transformació a projectes, iniciatives i organitzacions de l’Economia Social i Solidària. En la convocatòria del 2019 presentem un seguit d’accions per tal de facilitar i promoure l’ESS a les comarques Garrotxa i Ripollès, treballant col·laborativament amb diferents ens públics, privatscooperatius i comunitaris del territori. També són eixos de treball del Cercle GR:

El foment de l’ESS en els centres educatius, tant de caire formal (escoles) com d’informal (casals).
La realització d’una diagnòsi territorial sobre l’estat de l’ESS i l’Agroecologia local.
La formació i acompanyament a prescriptors del territori.
La possibilitat d’acompanyar amb una mirada d’ESS a la reempresa.
El suport logístic a la XES Ripollès i la XES Garrotxa.
La intenció de treballar conjuntament com a cercle GR.

L’Economia Social i Solidària és aquella que vol fomentar un mercat social i arrelat als territoris. Aquest mercat social es caracteritza per una xarxa de producció, distribució i consum de béns i serveis, que funciona amb criteris democràtics, ecològics i solidaris en un territori determinat, i que està constituïda, tant per empreses socials com per consumidors individuals o col·lectius, com són ajuntaments, escoles, etc. Trobem iniciatives d’ESS en totes les fases del cicle econòmic; Així, quan parlem de producció, a l’ESS practiquem la producció cooperativa; en la distribució, promovem la comercialització justa; el que es produeix i es distribueix, ho volem consumir d’una manera responsable; i tot plegat necessita finançament, raó per la qual existeixen les finances ètiques i les xarxes d’intercanvi.

PRESENTACIÓ TÈCNICA CERCLE GARROTXA I RIPOLLÈS:
Dijous 14 de febrer a les 12h30
a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès
Contacteu a la Garrotxa a : laura@resilience.earth / 620 12 59 69
Contacteu al Ripollès a : ricardvillanuevabarcelo@gmail.com / 667020779

Categories: Actualitat