L’AULA D’HOSTALERIA DEL RIPOLLÈS OFEREIX UN MARIDATGE DE CERVESA ARTESANA DEL RIPOLLÈS

Publicat per Comunicacio ADR el

El proper dijous 22 de juny, l’Aula d’Hostaleria del Ripollès ofereix un maridatge de cervesa artesana del Ripollès amb un menú degustació especial.

L’Aula d’Hostaleria del Ripollès acomiada el curs 2016-2017 amb un maridatge de cervesa artesana del Ripollès, Minera, que tindrà lloc el proper 22 de juny a dos quarts de 2 de la tarda. Per poder assistir al maridatge cal fer reserva prèvia. El preu del menú és de 15€.

El menú degustació consistirà en uns entrants, primer, segon, tercer i postres. D’entrant se servirà aperitius de l’Aula maridats amb la cervesa Eròtica. Aquesta cervesa elaborada amb malts d’ordi, amb una base d’estil American Pale Ale. Es tracta d’una cervesa amb molt d’aroma de llúpol, amb una entrada suau, una amargor intensa al final i d’un color vermell intens degut a la utilització de remolatxa.

De primer, una lasanya de plàtan mascle i blat de moro farà maridatge amb l’Avet – Hefeweizen, elaborada amb malts de blat i d’ordi, principalment tipus pilsen. Es tracta d’una cervesa amb cos, amb el punt d’acidesa característic del blat i poc llupolada. Amb gustos i aromes afruitats provinents del llevat que recorden al plàtan i el clau però que queden emmascarats per l’avet.

A continuació es podrà degustar foie caramel·litzat amb poma i fruites del bosc tot acompanyat per la nova cervesa Wagon. És una cervesa basada en l’estil belga dubbel de caràcter clarament maltós. Malts caramel·litzats i típics belgues sobre una base de pils, llúpols florals (styrian golding i zaaz) i llevat belga lleugerament especiat. Incorpora sucre candi fosc. Els malts aporten gustos de pansa i pruna en un cos mig i es complementen amb les regalèssies i lleugerament torrats del candi fosc.

La Bonaplata – California Common és una cervesa elaborada amb malts d’ordi i amb un llevat tipus lager fermentat a temperatura ale. Es tracta d’una cervesa lleugera, amb un toc afruitat que recorda el préssec o l’albercoc, i amb un llúpol que segons com ens recorda la fusta. Aquesta cervesa acompanyarà una terrina de conill amb pesto de ruca.

Finalment la Carbó – English Porter, elaborada amb malts d’ordi tipus pale, ordi torrat i civada, és una cervesa amb molts gustos torrefactes, lleugera de cos, no excessivament amarga i amb un toc dolç en el retrogust. Aquesta cervesa negra acompanyarà un dau de vedella al whisky i també als postres, babà al rom i vainilla. 

Totes aquestes cerveses formen part de la marca de garantia “Producte del Ripollès”. Aquesta marca engloba els productes produïts i/o elaborats a la comarca del Ripollès. Producte del Ripollès pertany a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès que és la responsable de la gestió dels seus productes.

Categories: Actualitat