TERRA DE COMTES I ABATS ES CONSOLIDA AMB UN NOU MODEL DE GESTIÓ TURÍSTICA QUE ES VOL ESTENDRE A TOT EL RIPOLLÈS

Publicat per Comunicacio ADR el

Els alcaldes de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses i el president del Consorci Ripollès Desenvolupament van fer ahir un balanç molt positiu del primer any de gestió conjunta del projecte cultural i turístic Terra de Comtes i Abats, un cop inaugurat el darrer equipament ara fa un any: el Centre d’Interpretació del Monestir de Ripoll i la central de reserves. A partir d’aquí es va començar a treballar per dotar de contingut una oferta turística centrada, en una primera fase, al Baix Ripollès, al voltant de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol i Gombrèn, amb els orígens de Catalunya com a temàtica central.

Balanç1ranyTCiAweb

Durant aquest any s’ha estructurat una oferta turística unificada i de qualitat. Segons Jordi Munell, alcalde de Ripoll, “hem fet un gran pas endavant en la manera de gestionar les infraestructures turístiques existents, hem passat de tenir unes oficines de turisme només informadores, a unes oficines comercialitzadores”. I això s’ha notat amb un increment del 20% de les consultes (de 38.843 el 2012 a 46.722 el 2013). També s’ha aconseguit la implicació de tots els àmbits turístics (restauració, allotjaments, empreses d’activitats, etc.) amb la creació de 7 paquets turístics i un programa educatiu per a les escoles amb 13 propostes d’activitats al voltant del projecte.

Els alcaldes de Ripoll i Sant Joan destacaven l’aposta dels seus consistoris i del Consorci Ripollès Desenvolupament per tirar endavant el projecte. “Una cosa és tenir els equipaments fets, l’altre ser capaços d’obrir-los i mantenir-los dia a dia, generant ocupació directa i indirecta i un retorn econòmic no només als nostres municipis, sinó a tota la comarca”. Ramon Roqué, alcalde de Sant Joan, parlava de “gestió integral, coordinada i unificada” i estava molt satisfet amb la projecció que està obtenint el vèrtex del projecte al municipi, el Palau de l’Abadia.

Balanç1ranyTCiA-2web

Josep Maria Farrés, president del Consorci Ripollès Desenvolupament sentenciava: “Terra de Comtes i Abats és un recurs que ben treballat pot donar molts fruits a la comarca. Ha de ser una porta d’entrada al turisme comarcal”. Farrés va explicar que ara s’ha completat una primera fase de generació d’activitats i nous productes amb la vinculació dels agents turístics dels quatre municipis del Baix Ripollès i que la idea és treballar amb una segona fase de vinculació de tots els productes turístics d’àmbit comarcal, incloent les singularitats de les Valls de Camprodon i de Ribes, per caminar cap a una oferta turística de comarca, amb una central de reserves unificada.

Alcaldes i president del Consorci van deixar clar que aquest primer any no és de resultats, sinó de recorregut per aconseguir-los. I esperen que les 25.270 visites aconseguides en els equipaments s’incrementin gràcies al treball que ja s’està fent de comercialització amb diferents operadors turístics.

Categories: Actualitat