ELS PROGRAMES OCUPACIONALS GESTIONATS DES DE L’AGÈNCIA MILLOREN L’OCUPABILITAT DE LES PERSONES PARTICIPANTS

Publicat per Comunicacio ADR el

Convenis de pràctiques finalitzats i contractacions del 50% de les persones participants.

 

Des de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès s’estan portant a terme diferents programes ocupacionals que havien de permetre a més de 300 persones del Ripollès beneficiar-se d’orientació laboral, mesures formatives encarades a les demandes actuals del mercats de treball i contractes laborals de 6, 9 o 12 mesos amb formació específica, entre d’altres.

Aquest mes de juliol ha finalitzat el programa Treball i Formació. Aquesta mesura ha permès a 14 persones majors de 45 anys, demandants d’ocupació i sense dret a percebre cap tipus de prestació, d’afrontar novament una experiència laboral i formativa durant 6 mesos. Concretament a 6 persones desenvolupant tasques d’auxiliars administratius/ves i a 8 realitzant tasques de neteja i manteniment d’espais públics en diferents entitats públiques de la comarca.

De les 6 persones contractades com a auxiliars administratius, 4 han trobat posteriorment feina. I dels 8 peons, 3 han tingut continuïtat en la mateixa entitat contractant durant alguns mesos més.

Treball i formació

Foto: persones participants a les formacions del Treball i Formació

En el cas del programa dirigit a joves d’entre 16 i 25 anys amb o sense ESO (Joves per l’ocupació), durant el mes de maig es finalitzaven les formacions de cambrer/a i de mosso de magatzem. En data 15 d’agost de 2017 els 64% dels joves participants han realitzat les pràctiques  no laborals en empreses reals. Concretament 11 alumnes del total de 15 de la formació de cambrer/a han realitzat pràctiques en empreses del sector de l’hostaleria. I dels 10 joves participants a la formació de mosso de magatzem, el 50% ja han finalitzat també les pràctiques en empreses del sector del metall. De la resta de participants que no han realitzat pràctiques els motius han estat o bé per abandonament del programa per haver trobat feina o bé perquè han comprovat que no els interessava el sector professional.

joves 1 joves 2

Foto: joves durant les visites a diferents magatzems dins la formació de mosso de magatzem

joves 3 joves 4

Foto: joves durant les visites a empreses i formació de cambrer/a

Un altre programa dirigit a 10 joves entre 18 i 29 anys, demandants d’ocupació amb ESO, CFGM o batxillerat (Fem ocupació per joves), ha permès la contractació d’aquests joves durant 6 mesos. Concretament les empreses que s’han acollit a aquest programa han estat dels sectors de l’hostaleria, el comerç, la indústria càrnia, l’administració pública, l’esport i el tercer sector.

A través del dispositiu Promociona’t, un servei d’orientació i inserció laboral  dirigit a persones que estiguin a l’atur i que necessitin un suport en la recerca de feina, treballant de forma individualitzada en funció de les necessitats, s’han atès a un total de 126 persones. El 31% d’aquestes persones ateses han realitzat alguna de les mesures formatives proposades, anglès turístic i hoteler i mosso de magatzem. I el 50% han trobat feina.

 promociona anglès turístic

Foto: persones participants a la mesura d’anglès turístic i hoteler

mosso magatzem

Foto: persones participants a la mesura de mosso de magatzem

Un total de 19 persones més, una desena entre 30 i 45 anys i 9 persones de més 45 anys, han estat contractades a través del Programa 30 Plus. Una mesura per afavorir la contractació de persones majors de 30 anys a les que s’ofereix  un pla de formació per consolidar el lloc de treball. Aquestes contractacions s’han realitzat en empreses ubicades al Ripollès.

S’ha realitzat també part de l’oferta de formació ocupacional amb certificat de professionalitat a l’Aula d’Hostaleria. El curs d’Operacions bàsiques de Cuina l’han seguit 12 persones a l’atur, 7 d’aquests alumnes han realitzat les practiques professionals no laborals, el que els permetrà obtenir un certificat de professionalitat. El proper 12 de setembre comença el curs d’Operacions bàsiques de Restaurant i bar.

Els cicles formatius que és realitzen conjuntament amb l’INS Abat Oliba (CFGM de cuina i gastronomia, CFGM en forneria i pastisseria i CFGS en direcció de cuina) començaran el curs 2017-2018 amb 20 inscripcions realitzades, superant les inscripcions de l’any anterior.

Categories: Actualitat