ES CONSTITUEIX FORMALMENT LA TAULA DE TURISME DEL RIPOLLÈS

Publicat per Comunicacio ADR el

Dijous 14 d’abril, va tenir lloc la sessió on es va constituir formalment la Taula de Turisme del Ripollès, proposada per l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i arrel de la trobada informativa realitzada el 7 de març amb el sector turístic interessat.

L’acte es va iniciar amb una presentació per part del Sr. Ramon Ramos, Director General del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona on va explicar les accions que el Patronat duu a terme i quina és la seva funció, els clubs de producte, i la seva vinculació i cooperació amb l’Agència de Desenvolupament del Ripollès en la promoció turística de la comarca, així com la importància de treballar conjuntament i la participació en taules de treball, espai a on es defineixen les accions que neixen d’una necessitat concreta del sector.

Seguidament, la sessió es va centrar en les taules de treball existents al Ripollès, ja en funcionament des de fa anys com són la Taula de Tècnics de Turisme de la Comarca del Ripollès (2004)  i la Taula de Tècnics de Turisme de les Comarques Gironines i el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona (2006), i les que cal constituir.

Així es va proposar formalitzar la Taula de Turisme del Ripollès, amb l’objectiu de tenir una visió compartida i conjunta amb tots els agents del territori, a partir de la coordinació, participació, definició dels plans d’acció comarcals i de les estratègies, detectar noves necessitats i  promoure “noves propostes”, fer un seguiment, revisió i priorització de les accions definides al Pla d’acció i que situï totes les parts implicades en un nivell d’igualtat.

Es pretén que la taula estigui formada per diferents àmbits del sector públic i privat, amb coneixement i experiència en l’àmbit de treball, alhora entre ells són complementaris i que representin la realitat territorial: la Vall de Camprodon, la Vall de Ribes, el Baix Ripollès i la diversificació de l’oferta turística.

Allotjament en les seves diverses tipologies: sector hoteler, turisme rural, càmpings, apartaments, albergs, cases de colònies, refugis, així com el sector de la restauració i de les empreses de guiatges i activitats tant culturals com naturals.

Es realitzaran trobades de forma periòdica, d’una forma bimensual o segons les necessitats de les accions/projectes.

En el cas que no sigui possible participar a la Taula de Turisme del Ripollès, es convocarà  el Fòrum de Turisme del Ripollès, espai informatiu obert a tothom (agents turístics de la comarca públics i privats), on es donarà compte de les estratègies i accions que es van desenvolupant a través de les taules de turisme abans esmentades i s’explicaran les accions previstes pel següent període. Aquest espai té l’objectiu de ser una taula informativa però també un punt de trobada per captar propostes i opinió d’aquells que no participin directament en les taules de treball abans esmentades.

 constitució taula turisme 2 web

Categories: Actualitat