MAS EL LLADRÉ ACULL UNA ALUMNA DE PRÀCTIQUES DE L’ESCOLA DE PASTORS

Publicat per Comunicacio ADR el

L’escola de pagesia i activitat pastoral de Catalunya va néixer amb l’objectiu de formar una nova generació de pagesos i pageses.

Un any més, l’Agència de Desenvolupament del Ripollès és delegació de l’Escola de Pastors de Catalunya. El passat dilluns 4 d’abril, la Merlès Martínez Montserrat ha començat les practiques de ramadera i formatgera al Mas el Lladré (Les Llosses).

Mas el Lladré és membre de l’Associació de Petits Elaboradors Agroalimentaris del Ripollès. Aquesta explotació ramadera té vaques de llet i elabora diferents derivats làctics. També té productes carnis. Durant 4 mesos, la Marina Puigcorbé serà la seva tutora professional. Des de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès es realitzarà el seguiment de les pràctiques.

L’Escola de Pastors de Catalunya neix al 2009 amb l’objectiu, en una primera etapa, de garantir el relleu generacional de les explotacions ramaderes de muntanya mitjançant la incorpora­ció de joves a l’activitat, la gestió sostenible de les explotacions i la dinamització del sector fent-lo viable econòmicament. A partir del 2010 la tasca de l’Escola s’estén per tot el territori rural Català mitjançant les delegacions de l’Alt Pirineu i Terres de Ponent; Ripollès; Lluçanès; Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona, Conca de Barberà i Priorat. I aquest 2015 s’ha obert la possibilitat que persones que puguin estar vinculades (antics alumnes, professorat…) o no a l’Escola facin de voluntariat. Les tasques de les delegacions i el voluntariat és la recerca de noves finques, realitzar xerrades informatives de les tasques de l’Escola i fer el seguiment de les pràctiques.

Enguany té lloc la 8a edició del curs de l’Escola de Pastors de Catalunya; durant aquests 8 anys, s’ha format a més de 116 persones de tota Catalunya, de les quals, el 64% es dedica a la pagesia, en la majoria de casos, emprenent per elles mateixes.

Practiques_Merles_1 WEB Practiques_Merles_2-1 WEB Practiques_Merles_3-1 WEB

Categories: Actualitat