La Junta del Consorci Ripollès Desenvolupament va aprovar ahir inicialment la modificació dels estatuts del Consorci per adaptar-se a la Llei de Racionalització i Sostenbilitat de l’Administració Local (LRSAL) i esdevenir una Agència de dinamització del territori.

Després d’aquesta aprovació inicial, els actuals socis públics i privats, una vintena, ho hauran d’aprovar individualment, procés que es preveu que s’allargui fins a finals d’any. Llavors es podrà fer l’aprovació definitiva i es preveu que a 1 de gener de 2015 ja es pugui començar a operar com a Agència. En aquest moment també es podrà donar entrada a nous socis, públics i privats, que ja han mostrat interès de formar-ne part.

JuntaCRD16-10web

En compliment del que marca la LRSAL, el Consorci, futura Agència, s’ha adscrit al Consell Comarcal del Ripollès, que n’és i serà l’entitat matriu, i vol esdevenir l’antena del territori en matèria de dinamització econòmica comptant amb l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i el Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès com a ens adherits. De fet, amb aquests ens ja s’ha establert una coordinació i integració funcional al llarg d’aquest any.

La conversió en Agència, doncs, respon a una actualització administrativa i a una adaptació a la legislació vigent. Al mateix temps, s’aprofitarà per fer una adaptació de les línies de treball a la realitat socioeconòmica del territori a través d’un nou Pla d’Acció que s’està treballant amb la participació de diferents agents.

Categories: Actualitat