Consorci Ripollès Desenvolupament

Promoció Turística

           Mapa turístic

EL RIPOLLÈS  és una comarca de muntanya del Pirineu oriental amb una extensió de 956,2 km2. Pel nord limita amb la Cerdanya i les comarques franceses del Conflent i el Vallespir; a l’oest amb el Berguedà; a l’es tamb la Garrotxa, i pel sud amb la comarca d’Osona.

Actualment, els municipis que conformen la comarca del Ripollès són 19 i el territori s’estructura bàsicament en tres unitats geogràfiques:

  • Vall de Ribes, al nord-oest de la comarca. Zona d’alta muntanya on predominen bàsicament activitats agrícoles i, concretament, ramaderes i el turisme de muntanya.  La formen 6 municipis i el seu nucli principal és Ribes de Freser
  • Vall de Camprodon, situada al nord-est de la comarca. També hi predominen les activitats ramaderes i el turisme, La indústria també hi té una certa importància. També està formada per 6 municipis i el seu nucli principal és Camprodon.
  • Baix Ripollès, zona situada al sud de la comarca del Ripollès, és on es concentren els municipis més grans de la comarca, entre ells la capital, Ripoll, i on s’ubiquen bona part de les activitats industrials.

Al Ripollès hi ha 32.000 ha de zones d’interès natural protegides dins la Xarxa Natura 2000.

PaisatgeRipollès

La comarca disposa de gairebé 9.000 places d’allotjaments entre hotels i pensions, turisme rural i apartaments, albergs i cases de colònies, refugis guardats i càmpings; 162 restaurants (un amb 1 Estrella Michelín, la Fonda Xesc de Gombrèn) i un ampli ventall d’activitats turístiques amb 3 estacions d’esquí, 1 parc d’animals, 12 museus i centres d’interpretació, 7 hípiques, ponis i rutes en carruatge, 1 golf, 8 empreses d’aventura, 3 empreses de guies culturals i 3 spa wellness.

Monestir Ripoll Pont Nou Camprodon

L’Agència de Desenvolupament del Ripollès és l’ens en el qual el   Consell Comarcal té delegades totes les tasques de TURISME de la comarca del RipollèsÉs l’ens referent en turisme a la comarca del Ripollès, ja que es vincula i treballa transversalment amb tots els òrgans i entitats implicades en turisme, tant a nivell comarcal, provincial, zona Pirineus i Catalunya.

L’Àrea de Turisme del Consorci segueix les directrius marcades en el Pla Estratègic del Ripollès Projecte de Futur Ripollès 2020 també es fonamenta en la visió estratègica, els objectius, els criteris i les propostes que s’estableixen en el Pla Estratègic de Turisme de les Comarques de Girona 2011- 2015.

Seguint aquestes directrius, es treballa en xarxa formant part de comissions de treball de diversos nivells territorials (Comissió de Turisme, Comissió de tècnics de Turisme del Ripollès, Comissió de tècnics de Turisme de les comarques gironines i el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, l’Agència Catalana de Turisme i la Marca Pirineus) i es defineix un pla d’accions estructurat en 4  línies estratègiques:

LÍNIA ESTRATÈGICA 1- Dinamització i promoció de la comarca com a destinació turística sostenible i de qualitat.

LÍNIA ESTRATÈGICA 2- Creació i suport a la comercialització de paquets turístics al Ripollès.

LÍNIA ESTRATÈGICA 3- Professionalització i innovació del sector turístic.

LÍNIA ESTRATÈGICA 4- Enfortiment de la xarxa turística comarcal. Concertació agents comarcals.

Més informació:

972 70 44 99
rmolina@ripollesdesenvolupament.com
www.elripolles.com