Camina pel Ripollès

Itineranniaweb

El Ripollès és una comarca plenament pirinenca i a la vegada molt propera a la Mediterrània, això fa que, juntament amb les primeres grans serralades dels Pirineus, puguem fruir d’un clima esplèndid per realitzar tot tipus de rutes: de les més fàcils i familiars a les més difícils per a caminants experimentats. Des del portal turístic www.elripolles.com us presentem una selecció de rutes més representatives, entre moltes altres que ens permet la muntanya.

Les trobareu en aquest enllaç classificades en senders de gran recorregut, excursionisme d’alta muntanya, raquetes de neu, esquí de muntanya, guiatges de muntanya… També destaquem alguns producte turístics com la Ruta del Ter, els Refugis del Torb, El Camí o Els Bastions. D’entre aquests destaquem la xarxa de senders Itinerànnia, que creua el Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà.

Itinerànnia

Aquesta xarxa de 2.500 quilòmetres connecta tots els pobles de les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà des de l’any 2008, a través de camins històrics. És la primera xarxa viària de senders que permet arribar del Pirineu a la Costa Brava.  Es tracta d’un projecte de cooperació entre les tres comarques va néixer amb l’objectiu de desestacionalitzar el turisme i captar nous mercats potencials.

La iniciativa està impulsada pel Consell Dinamitzador, un òrgan format pel Consell Comarcal del Ripollès, el Consell Comarcal de la Garrotxa i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i les tres entitats de promoció turística d’aquests territoris (Consorci Ripollès Desenvolupament, Turisme Garrotxa i Empordà Turisme).

Més informació: www.itinerannia.net