La creadora de contingut @femme.sapiens, especifica d’art, museus i feminisme visita el Ripollès

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Durant tres dies, la creadora de continguts @femme.sapiens, especialitzada en la divulgació d’art, museus i feminisme en la història de l’art amb un toc d’humor, ha realitzat un viatge de coneixement pel Pirineu de Girona, en aquesta ocasió per les comarques de la Garrotxa i del Ripollès per donar a conèixer l’oferta turística i cultural amb la publicació de stories, reels i als perfils de instagram.

Aquest blog-trip ha estat organitzat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb el suport de Ripollès Turisme. A través de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i tenint en compte el seu perfil, s’ha preparat el programa  al seu pas per la comarca,  amb el guiatge i la col·laboració dels diversos equipaments culturals.

Durant el dissabte 8 de març al matí coincidint amb el dia de la dona,  va realitzar una visita guiada al Museu Etnogràfic de Ripoll centrada en la dona, oficis i vida quotidiana i a continuació una visita guiada “La presència femenina al Monestir de Santa Maria de Ripoll” amb Lux Mundi.

A la tarda amb el guiatge de Cea Alt-Ter, va visitar el Monestir i el Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses, centrada en la primera etapa del cenobi, liderada per les abadesses, però repassant també la resta de períodes històrics i l’evolució del monestir. En acabar, sota la pluja, van visitar la vila vella, arribant fins l’església de Sant Pol i el Pont Vell. Es va allotjar i sopar a l’Hotel Abbatissa a Sant Joan de les Abadesses.

Pel que fa a diumenge 9 de març, amb Cea Alt-Ter, varen visitar el Museu del Comte Arnau a Gombrèn des d’on van descriure el castell dels Mataplana a través dels dibuixos i maquetes. Després en varen acostar al Gorg dels Banyuts, que presentava un aspecte molt espectacular degut a la crescuda de la riera, per explicar aquest escenari en què sembla que el comte Arnau, segons la llegenda, va coincidir amb les dones d’aigua. La visita va  acabar a les ruïnes del Castell de Mataplana, del Comte Arnau on varen identificar i interpretar les diferents estances.