EL RIPOLLÈS INCORPORA UN TÈCNIC QUE AJUDARÀ A LES PIMES I A LES PERSONES TREBALLADORES AUTÒNOMES EN EL PROCÉS DE DIGITALITZACIÓ

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

El Ripollès incorpora un tècnic que ajudarà a les pimes i a les persones autònomes en el seu procés de digitalització

La nova figura forma part de l’Oficina Accelera Pime Rural de la Diputació de Girona i s’ubica físicament a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès 

La Diputació de Girona, en col·laboració amb l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, ha posat en marxa l’Oficina Accelera Pime Rural de la zona Ripollès-Cerdanya amb l’objectiu d’impulsar la digitalització de les pimes, les micropimes i les persones treballadores autònomes dels municipis de menys de 20.000 habitants.

Les oficines Acelera Pyme s’han posat en funcionament a tot Espanya per mitjà de Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial. Aquestes oficines compten amb un pressupost global de 23,8 milions d’euros, dels quals Red.es aporta fins al 80 % del pressupost subvencionable i la resta l’aporten les entitats beneficiàries. Les actuacions estan finançades pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a través dels fons Next Generation EU, en el marc de l’agenda Espanya Digital 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025, on la quarta mesura de l’eix d’actuació «Digitalització bàsica per a les pimes» inclou la creació d’una xarxa d’oficines Acelera Pyme.

La digitalització de les petites i mitjanes empreses és un factor clau per al seu desenvolupament. Per aquest motiu, a través de l’oficina i del seu agent, se’ls facilitarà l’accés a les activitats formatives, d’orientació i d’assessorament que desenvoluparà aquesta nova oficina. Mitjançant aquest assessorament gratuït l’empresa podrà conèixer la seva maduresa digital i identificar diverses solucions tecnològiques que l’ajudin a impulsar el seu negoci.

Amb petits canvis digitals com la creació d’un perfil a les xarxes socials o la instauració d’un butlletí, es poden obtenir grans resultats, que suposin un increment de les vendes, però s’ha de tenir en compte que molta de la tecnologia per digitalitzar pot comportar una inversió inicial. Per aquest motiu, el tècnic de l’Oficina Accelera Pime Rural acompanya l’empresa en el procés de sol·licitud del Kit Digital.
El Kit Digital és un programa de subvencions adreçat a les pimes de fins a 49 treballadors, microempreses i autònoms de qualsevol sector per facilitar la implantació de solucions digitals, com ara la renovació o la creació d’un lloc web, la creació d’una botiga en línia, la gestió de xarxes socials o la potenciació de la ciberseguretat.

Aquesta oficina també disposa d’un espai virtual amb continguts en l’àmbit de la digitalització (http://www.ddgi.cat/accelerapime/). En aquest lloc web, s’hi donaran a conèixer les formacions, les jornades de treball en xarxa (networking), els tallers i les xerrades organitzats al Ripollès en el marc d’aquest programa, que té una durada prevista de dos anys.

Les pimes i els autònoms del Ripollès que vulguin accedir als serveis de l’Oficina Accelera Pime Rural poden contactar amb el tècnic mitjançant el correu electrònic aula@ripollesdesenvolupament.com

Per a més informació, us podeu adreçar a:
Agència de Desenvolupament del Ripollès
Tel.972704499
aula@ripollesdesenvolupament.com

Fotos by Glenn Carstens-Peters i John Schnobrich on Unsplash
Categories: Actualitat