NEIX EL PRIMER OBRADOR COMPARTIT DE LES COMARQUES GIRONINES

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

L’obrador compartit és el nou servei que ofereix l’Aula d’Hostaleria del Ripollès

  • És un servei pioner i innovador a les comarques gironines.
  • Un espai compartit on poder fabricar, transformar o elaborar menjars.

Ja fa temps que l’Agència de Desenvolupament del Ripollès estava treballant en la creació d’un espai d’elaboracions compartit. Es tracta d’un espai pioner a les comarques gironines que amplia les possibilitats del món culinari i la indústria alimentària a qualsevol persona que vulgui fer viable petites elaboracions i iniciar el seu negoci.

Es tracta d’un recurs per a desenvolupar projectes que, a l’inici d’una activitat, no serien assumibles. L’obrador compartit és com un viver d’empreses on les persones emprenedores poden realitzar una activitat estalviant el cost de la infraestructura fins no tenir-la consolidada.

A dia d’avui l’obrador de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès és l’únic espai gironí habilitat i registrat sanitàriament  per a oferir les seves instal·lacions  a hores.
D’aquesta manera l’espai, el mobiliari, els aparells i els electrodomèstics de l’Aula Magna estaran disponibles de forma esporàdica i/o temporal com a obrador per a desenvolupar activitats empresarials culinàries per part de persones treballadores autònomes i/o empreses del sector. La disponibilitat sempre serà en horaris no lectius dels Cicles Formatius i altres formacions que es realitzen anualment a l’Aula d’Hostaleria. Per a poder-los reservar caldrà presentar una instància de sol.licitud acompanyada d’una memòria d’activitat.

El servei es podrà utilitzar un nombre màxim de 500 hores a l’any.  L’ús de les instal·lacions es podrà realitzar temporalment fins a un màxim de 3 anys. 

L’espai d’elaboració està dotat d’aparells, maquinària i mobiliari que es posarà a disposició de les persones que en facin la reserva. Tot i això, tota aquella persona que utilitzin l’obrador haurà de portar-se els seus propis utensilis de cuina.

Caldrà deixar les instal·lacions netes i no es podrà dipositar, acumular ni guardar cap material ni producte.
Les persones que utilitzin aquest servei hauran d’estar en possessió de la formació relativa en manipulació i conservació  d’aliments i tenir la capacitat de transportar els productes elaborats en les condicions òptimes en salut alimentària.

Categories: Actualitat