ALUMNES I PROFESSORS DE L’AULA D’HOSTALERIA DEL RIPOLLÈS I L’INS ABAT OLIBA PRESENTS ALS PREMIS G!

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Ahir dijous dia 7 d’abril es celebraven a Ripoll els Premis G! de les comarques gironines. Els guardons de turisme que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona impulsa, organitza i celebra des de l’any 2005 de manera consecutiva.

Les persones assistents van poder gaudir d’un còctel amb begudes i degustacions servides i elaborades pels alumnes i professors/es del Certificat de Professionalitat d’Operacions bàsiques de Bar i Restaurant de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès i dels cicles Formatius de l’Ins Abat Oliba de Ripoll.

Les degustacions ofertes van ser:

  • Assortit de formatge i embotits.
  • Sandwich de llata de vedella del Ripollès amb vinagreta de mostassa i sal d’herbes Aromik.
  • Canapé de carpaccio de poltre del Ripollès amb salsa tàrtara i formatge serrat d’ovella.
  • Platillo de llangonisseta del Ripollès amb carxofa i cigrons.
  • Pasta de full amb formatge, sobrassada i mel.
  • Coca del Ripollès.

Els premis es componen de tres categories: l’honorífica, la de comunicació i la de recerca.

En la categoria honorífica es lliuren els premis Josep Pujol i Aulí, en reconeixement a la tasca professional, i Francesc “Xiquet” Sabater, al projecte empresarial, a persones i iniciatives empresarials que hagin contribuït al desenvolupament del turisme en les comarques de Girona. També s’han introduït dos premis especials, el Jordi Comas i Matamala, i el Juli Soler i Lobo.

En la categoria de comunicació turística es reconeix i premia la tasca de divulgació, promoció i prescripció que periodistes i creadors de contingut d’arreu del món realitzen en benefici dels viatgers i de la indústria turística.

En la categoria de premi de recerca Yvette Barbaza, creat l’any 2009, es distingeix el millor projecte d’investigació en l’àmbit del turisme i el seu context social, econòmic i territorial a les comarques de Girona.

Els Premis G! sempre han estat un esdeveniment festiu que cada any reuneix, durant la cerimònia de lliurament, a autoritats, representants del sector turístic i mitjans de comunicació, i  que enguany s’ha  celebrat per primera vegada en 16 anys, a Ripoll.

Categories: Actualitat