VOLEU PARTICIPAR EN LA DECISIÓ DE COM SERÀ EL VOSTRE TERRITORI EN ELS PROPERS ANYS? VALL DE CAMPRODON I VALL DEL FRESER.

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

VOLEU PARTICIPAR EN LA DECISIÓ DE COM SERÀ EL VOSTRE TERRITORI EN ELS PROPERS ANYS?
ARRIBA EL TORN DE LA VALL DE CAMPRODON I LA VALL DEL FRESER
Carregueu-vos d’energia i decidiu el futur del vostre territori : Procés de participació ciutadana en la redacció dels Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC)
14 de desembre Vall de Camprodon
15 de desembre Vall del Freser
De 18:00 h a 20:00 h
Format: tallers virtuals
Municipis del taller virtual de participació ciutadana de la Vall de Camprodon: Camprodon, Llanars, Molló, Setcases i Vilallonga de Ter.
Municipis del taller virtual de participació ciutadana de la Vall de Freser: Campelles, Queralbs, Pardines, Planoles, Ribes de Freser i Toses.
El Pacte de les Alcaldies és una iniciativa europea en què els municipis assumeixen el compromís voluntari de millorar l’eficiència energètica, utilitzar energies renovables i adaptar el seu territori al canvi climàtic. L’adopció d’aquest compromís comporta la redacció dels Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) mitjançant els quals es planifiquen les accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic a realitzar en els pròxims anys en el municipi.
El PAESC és un document de planificació energètica i climàtica que té per finalitat assolir l’objectiu europeu d’una reducció del 55% d’emissions de CO2 per l’any 2030. En aquest marc, el Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona impulsa el procés participatiu per a l’elaboració PAESC de 221 municipis gironins. Mitjançant criteris ambientals, aquests municipis s’han agrupat en 20 Unitats del Paisatge (UP) per tal de proposar accions a nivell supramunicipal.
Els Objectius del procés participatiu son:
• Promoure el debat ciutadà sobre l’energia sostenible i el clima.
• Debatre sobre el model energètic que es vol impulsar a cada Unitat del Paisatge
• Recollir propostes d’acció supramunicipals i municipals.
• Elaborar un Pla d’Acció que incorpori el debat i les propostes de la ciutadania.
Qui hi pot participar?
Qualsevol persona, entitat, associació o agent del territori que tingui interès en el Medi Ambient.
Com hi puc participar?
S’han obert dos canals de participació a la plataforma Decidim👉 https://paesc-decidim.ddgi.cat/
FASE 1: Sessió de participació telemàtica: Carregueu-vos d’energia i decidiu el futur del vostre territori. L’objectiu de les sessions és debatre el model energètic que es vol impulsar al territori. A partir de l’exposició dels aspectes més destacables de la diagnosi del PAESC, es treballarà amb la ciutadania i entitats sobre quines propostes es poden dur a terme a nivell supramunicipal per a reduir les emissions. Es farà un recull de les propostes que han sortit i es publicaran al Portal Decidim.
Enllaç de registre al Taller de participació de la Vall de Camprodon:
Enllaç de registre al Taller de participació de les Valls del Freser:
FASE 2: Espai per a fer propostes. Amb l’objectiu de recollir propostes de cada municipi, s’obrirà un espai virtual al Decidim durant un període de 30 dies després de la sessió participativa. Durant aquest període es podrà donar suport a les propostes i fer comentaris per tal donar visibilitat a aquelles que tenen un major consens de la ciutadania per estudiar la seva incorporació als documents.
Categories: Actualitat