ÈXIT DE PARTICIPACIÓ AL FESTIVAL DE SENDERISME

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Èxit de participació al festival de senderisme

RIPOLLÈS DISCOVERY WALKING

Un total de 180 persones inscrites en 13 activitats repartides per tota la comarca

Aquest cap de setmana de l’1, 2 i 3 d’octubre s’ha celebrat la tercera edició del festival de senderisme del Ripollès.  Les persones participants, de la mà dels guies interpretadors locals, han descobert el patrimoni natural i cultural de la comarca, han observat la flora i la fauna que habita al territori i han gaudit de l’entorn incomparable que ofereix el Ripollès mentre practicaven una activitat d’oci saludable com és el senderisme.

Pel festival de senderisme del Ripollès han estat programades 13 activitats ben variades i aptes per a tots els públics: al costat de gorgs i salts d’aigua, circuits d’orientació, excursions de vertigen, phototrekking, nòrdic walking, ascensió a cims, sortides pel Parc Natural, per la Via Romana, per gaudir de l’espectacle sonor de la brama del cérvol i una activitat cultural al Museu Etnogràfic de Ripoll. Les sortides s’han realitzat amb grups reduïts, adaptant l’aforament en funció del tipus d’activitat.

Tots els participants al festival han estat obsequiats amb un “kit del senderista” consistent en una bossa, una cantimplora i una mostra de Producte del Ripollès.

El Ripollès Discovery Walking és un dels 13 festivals de senderisme que s’estan celebrant per tot el Pirineu català. S’emmarca dins la iniciativa de FESTIVALS DE SENDERISME DELS PIRINEUS, coordinada per l’IDAPA (Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran). L’organització del festival de senderisme del Ripollès ha anat a càrrec de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i la Xarxa de Senders Itinerànnia. Aquesta acció té el suport de la Diputació de Girona, del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i del Consell Comarcal del Ripollès.

En la tercera edició del RIPOLLÈS DISCOVERY WALKING s’han omplert el 82% de les places ofertades, doblant la participació respecte la primera edició del 2019 i amb un increment d’unes 70 persones respecte l’edició del 2020, just abans que s’haguessin de suspendre gairebé totes les activitats degut a la pandèmia de Covid-19. Els participants d’aquesta tercera edició han estat provinents bàsicament de Barcelona i rodalies, del Vallès, de la província de Girona i també molt públic de la mateixa comarca del Ripollès.

Les activitats amb millor acceptació han estat l’excursió pel camí equipat a la vall del Freser, el sopar entre cérvols, l’ascensió al cim més emblemàtic del Ripollès, el Taga i la marxa nòrdica pels boscos de Campelles. Cinc de les activitats programades van exhaurir les places i malauradament dues activitats es van anul·lar per la pluja i el fort vent del diumenge al matí.

Des de Ripollès Turisme es pretén donar valor al senderisme guiat i al paper dels guies professionals per oferir al visitant la possibilitat de conèixer la cara més real, autèntica i sovint desconeguda de diversos racons dels Pirineus.

Tot seguit es mostra el detall de cada una de les tretze activitats que conformaven el festival de senderisme RIPOLLÈS DISCOVERY WALKING 2021, en la seva tercera edició:

Divendres, 1 d’octubre de 2021

BATEIG DE SENDERISME A LA VALL DE NÚRIA

A les 10h del matí es donava el tret de sortida al festival de senderisme del Ripollès amb una sortida matinal que consistia en un bateig de senderisme a la Vall de Núria.

SOPAR ENTRE CÉRVOLS

El divendres a les 18h de la tarda començava la segona activitat del festival. Els participants tenien l’oportunitat d’observar els cérvols i gaudir de l’espectacle sonor de la brama en el transcurs de l’activitat, mentre sopaven a la zona de Mataplana. D’aquesta activitat es van exhaurir totes les places.

MISTERI AL MUSEU!

L’última de les activitats del divendres consistia en resoldre un misteri al Museu Etnogràfic de Ripoll. Gràcies a tots els investigadors i investigadores que van participar-hi el misteri va quedar resolt i van esbrinar qui havia pispat la pipa del nostre pastor Miquel.

Dissabte, 2 d’octubre de 2021

DE MARXA NÒRDICA PELS BOSCOS DE CAMPELLES

Els participants van trobar-se a les 9h del matí a l’entrada del poble de Campelles i després de rebre unes primeres nocions de la tècnica de marxa nòrdica van recórrer els boscos de Campelles per tal de posar-les en pràctica. D’aquesta activitat es van exhaurir totes les places.

ASCENSIÓ AL CIM MÉS EMBLEMÀTIC DEL RIPOLLÈS, EL TAGA

Simultàniament, a l’aparcament de l’ermita de Sant Martí d’Ogassa es trobaven els participants disposats a pujar fins al Taga. Com a recompensa els esperava un bon esmorzar de muntanya amb productes locals. D’aquesta activitat es van exhaurir totes les places.

CIRCUIT D’ORIENTACIÓ I EXCURSIÓ ALS 7 GORGS

A les 10h del matí començava el circuit d’orientació a Campdevànol. Els participants havien de trobar fites amagades pel bosc amb l’ajuda d’una brúixola un mapa d’orientació. Tot seguit la segona part de l’activitat, una excursió pel Torrent de la Cabana per contemplar uns gorgs molt preuats per la seva bellesa.

UNA EXCURSIÓ VERTICAL – FERRADA ROCA  DE LA CREU – RIBES DE FRESER

A les 10h del matí es trobaven a Ribes de Freser els participants més aventurers del festival, disposats a fer una excursió per la Ferrada de la Roca de la Creu i posar a prova la seva força i el seu vertigen.

VIA ROMANA I FAGEDES DEL CAPSACOSTA

A la tarda, a les 16h, va iniciar-se una sortida a Sant Pau de Segúries on els participants van fer un tram de la Via Romana i van descobrir-ne els fets històrics que hi estan relacionats. Per fer el camí de tornada van endinsar-se per les fagedes del Capsacosta.

RUTA DE NATURA I FOTOGRAFIA A SANT LLORENÇ DE CAMPDEVÀNOL

També a les 16h de la tarda s’iniciava una ruta pel camí ral de Campdevànol fins a Sant Llorenç. L’excursió vora el riu Merdàs tenia un valor afegit de manera que va permetre als participants no només gaudir de l’entorn i del bosc de ribera sinó també aprendre trucs per a fer millors fotografies amb la càmera o el mòbil.

Diumenge, 3 d’octubre de 2021

DESCOBERTA NAIXEMENT DEL RIU TER I ANTIC REFUGI D’ULLDETER

Malauradament la meteorologia no va acompanyar en la jornada de cloenda del festival de senderisme del Ripollès i l’activitat es va suspendre a causa de la pluja i sobretot pel fort vent que bufava a la zona de Vallter 2000.

EXCURSIÓ PER L’ESPECTACULAR CAMÍ EQUIPAT A LA VALL DE FRESER

També aquesta sortida prevista pel diumenge a les 9:30 del matí es va haver de suspendre pel mal temps. D’aquesta activitat es van exhaurir totes les places.
En aquest cas l’activitat s’ha posposat i es portarà a terme el proper diumenge 10 d’octubre. Esperem que la meteorologia no ens jugui de nou una mala passada.

INSCRIPCIONS a l’activitat posposada del Ripollès Discovery Walking: https://www.entrapolis.com/entrades/ripolles-discovery-walking-2021-excursio-per-lespectacular-cami-equipat-a-la-vall-de-freser

LES PASTURES D’ESPINAVELL – ITINERARI INTERPRETATIU DEL PARC NATURAL

Malgrat la pluja i el vent, a les 9:30h s’iniciava la volta per les pastures d’Espinavell. La sortida va permetre als participants conèixer la flora i la fauna del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser i un munt d’històries lligades a la ramaderia i a la guerra civil. La família de Can Pastoret de Molló van apropar-se fins a coll Pregon per explicar-los la ramaderia i l’agricultura tradicional de muntanya i el dia a dia del bestiar i la transhumància. D’aquesta activitat es van exhaurir totes les places.

PHOTOTREKKING ENTRE LLANARS I VILALLONGA DE TER

I ja per posar punt i final al festival de senderisme un altre grup de valents va fer front a la pluja i va realitzar un phototrekking entre Llanars  i Vilallonga de Ter. Envoltats de natura van gaudir de paisatges de gran bellesa i un munt de detalls per fotografiar.

CONCURS FOTOGRÀFIC #FSP2021 a Instagram

Tots els participants al festival poden compartir a Instagram els moments viscuts al Ripollès en el transcurs de les activitats del RIPOLLÈS DISCOVERY WALKING, només cal publicar les fotografies etiquetant-les amb el hashtag #FSP2021. El premi consisteix en una nit per a dues persones amb allotjament, dinar i activitat de senderisme a la Vall Fosca.

Esperem retrobar-nos l’any vinent, per gaudir d’aquesta iniciativa tan especial de promoció del senderisme, una gran acció de difusió i promoció del Ripollès i dels guies locals, amb un total de 14.270 visites a la web del festival de senderisme del Ripollès.

Moltes gràcies a tots els participants per venir a caminar amb nosaltres!

Categories: Actualitat