AL RIPOLLÈS DISPOSEM D’UNA OFICINA COMARCAL DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA.

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

El 15 d’abril es posava en funcionament l’Oficina Comarcal de Transició Energètica del Ripollès de la Diputació de Girona, en conveni amb el Consell Comarcal del Ripollès i l’Agència de Desenvolupament del Ripollès.

L’any passat el Consell Comarcal del Ripollès, a través de l’Agència, va sol·licitar disposar d’una Oficina local de transició energètica per promoure la mobilització d’inversions en energia sostenible als sectors industrial, residencial, turístic i agrícola i impulsar el pas cap a una economia i una societat de baixa intensitat energètica, de baixa intensitat en el consum de recursos materials i neutra en les emissions de carboni.

Després d’un procés de selecció, el Ripollès va ser un dels 3 escollits per la Diputació de Girona, juntament amb Consells Comarcals del Baix Empordà i el Gironès, per a desenvolupar aquest projecte, contribuint amb la implantació al territori del Pla d’energies renovables a les comarques gironines.

Per tal d’aconseguir aquest objectiu, l’ens supramunicipal aporta un tècnic especialitzat en projectes d’eficiència energètica i d’impuls de les energies renovables, ubicat a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès. La seva funció serà coordinar-se amb les estructures d’aquest ens, i té l’encàrrec, juntament amb l’equip tècnic de la Diputació de Girona, de promoure projectes concrets per mitigar el canvi climàtic en els sectors d’activitat generadors d’emissions i dinamitzar l’execució dels nous plans d’acció per a l’energia sostenible i el clima (PAESC), que es redactaran i s’aprovaran durant aquest 2021, sobretot en les accions que impliquin el sector privat.

L’ oficina restarà en funcionament durant un termini de tres anys, corresponents a la prova pilot. Després d’aquest període es valoraran els resultats obtinguts i les entitats gestores decidiran si aquest servei se segueix prestant, es reestructura o s’amplia.

Categories: Actualitat