LA TAULA DE REACTIVACIÓ SOCIOECONÒMICA

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

El Pla de Reactivació Socioeconòmica del Ripollès que s’està desenvolupant l’Agència de Desenvolupament del Ripollès és un pla integrat per accions, iniciatives i projectes que tenen com a objectiu prioritari pal·liar els efectes de la crisi sanitària i econòmica a la comarca.

Aquest Pla es divideix en dos grans eixos d’actuació:

  • L’Oficina de Reactivació Socioeconòmica, descentralitzada als municipis de Campdevànol, Camprodon, Sant Joan de les Abadesses, Ribes de Freser i Ripoll.
  • I tot el conjunt d’accions d’eficàcia immediata que s’estan aprovant i es van executant durant aquest any per reactivar socioeconòmicament la comarca del Ripollès.

Dins del marc de les accions que s’estan dissenyant i que en breu es portaran a terme, hem cregut necessari que les iniciatives que s’aprovin cal que hagin estat debatudes i consensuades amb anteriorment pels sectors socioeconòmics del territori.
És per aquest motiu que durant els mesos de gener i febrer des de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, en coordinació amb el Consell Comarcal del Ripollès i la Unió Intersectorial d’Empresarial del Ripollès, s’han impulsat dotze taules de treball, una per a cada sector econòmic de la comarca, per a facilitar-los informació sobre el projecte i fer-los partícips del procés de decisió de les actuacions del Pla de Reactivació Socioeconòmica.

A través d’aquestes taules els diferents sectors socioeconòmics ens han transmès les seves inquietuds i necessitats, han aportat les seves opinions i finalment n’han sortit designades dues persones portaveus que seran les encarregades de canalitzar aquesta informació a la gran taula multisectorial anomenada “Taula de Reactivació Econòmica”.

La Taula de Reactivació Socioeconòmica serà la gran taula multisectorial formada per les dues persones representants de cada sector socioeconòmic i és allà on es debatrà, decidirà i prioritzarà quines accions s’aprovaran i executaran finalment per a revertir els efectes de la crisi sanitària i econòmica a la nostra comarca. Aquesta gran Taula estarà recolzada i acompanyada per una consultoria estratègica que valorarà i analitzarà les diferents iniciatives.

Actualment ja s’han portat a terme onze de les dotze taules,  la darrera tindrà lloc demà dimecres i serà la taula sectorial referent a la indústria. Les taules constituïdes han estat les referents als sectors de: l’agroalimentària, les infraestructures, l’àmbit social, el comerç, l’àmbit sociosanitari, la formació, el turisme, la construcció-immobiliària, l’àmbit polític, els transports-serveis i l’energia.


Taula Social


Taula sector comerç


Taula sector sociosanitari


Taula sector formació


Taula sector immobiliari


Taula sector transports i serveis a les empreses

Per a més informació podeu adreçar-vos als tècnics de reactivació socioeconòmica de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès:

Marc Pallarès (Tècnic de coordinació del Pla de reactivació econòmica del Ripollès)
Sara de Montagut (Tècnica de coordinació del Pla de reactivació econòmica del Ripollès)
reactivacioeconomica@ripollesdesenvolupament.com
Tel.972704499
Agència de Desenvolupament del Ripollès
Pol. Ind. Els Pintors c/Joan Miró 2-4.  17500 Ripoll

 

Categories: Actualitat