L’ASSOCIACIÓ D’HOSTALERIA DEL RIPOLLÈS REBUTJA EL TANCAMENT PERIMETRAL DEL RIPOLLÈS I DE LA CERDANYA

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

L’Associació d’Hostaleria del Ripollès rebutja el tancament perimetral del Ripollès i de la Cerdanya, a la qual li donem tot el nostre suport.

Durant tota aquesta pandèmia el sector de la restauració ha estat castigat una vegada i una altra, les pèrdues econòmiques ocasionades per les diferents restriccions ha deixat a molts negocis a tocar del tancament. Recordar també que aquest tancament de la restauració afecta a altres sectors com la distribució o comerç local que ofereixen els seus productes o serveis a restaurants i hotels.

Aquestes noves restriccions que van entrar en vigor ahir a les 12 de nit, es produeixen 24 hores abans de les festes de nadal, unes dates on el sector tenia grans esperances. Hotels, restaurants, càmpings i allotjaments, ja tenien tot preparat per l’arribada de clients i amb les respectives neveres plenes i la pèrdua econòmica que produirà aquest fet.

L’Associació d’Hostaleria del Ripollès no pot entendre:

  • Que si aquest tancament estava previst, s’hagi esperat a publicar aquestes mesures 24 hores abans de festes de nadal.
  • Que no hi hagin mesures econòmiques, en forma d’ajuts directes, destinades als establiments tancats. A més en tot cas aquestes ajudes haurien de ser de com a mínim un 70% de la facturació de l’any anterior, o permetre cobrir totes les despeses empresarials.
  • Tampoc es pot entendre que si la mesura és efectiva a les 12 h de la nit, la resolució que dona publicitat a la mateixa no surti publicada fins les 7 h del matí següent.

El sector de la restauració del Ripollès es troba en una situació límit i per aquest motiu demana solucions per part de l’administració i dels seus responsables.

Associació d’Hostaleria del Ripollès.

Categories: Actualitat