ES POSA EN PRÀCTICA, PER PRIMERA VEGADA, EL JOC DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA A LES COMARQUES GIRONINES

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Avui hem posat en pràctica per primera vegada el Joc de la transició energètica a les comarques gironines, un joc promogut per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, amb la col·laboració de l’Associació Temps de Creació, que ha estat l’encarregada del disseny i elaboració final del joc.
Hi han participat 18 alumnes de primer de batxillerat de l’Institut Abat Oliba de Ripoll.

El joc és una eina de reflexió i aprenentatge que permet reflexionar sobre l’ús actual de l’energia i les conseqüències transversals que van lligades a la generació d’energia a partir de combustibles fòssils, així com la necessitat d’iniciar un procés de transició cap a un model energètic basat exclusivament amb l’ús de les energies renovables.

El joc permet adquirir coneixements sobre: les característiques i necessitats energètiques de cada territori; les energies renovables, mesures d’estalvi i eficiència energètica, mobilitat sostenible i conflictes socials vinculats a l’energia (conflictes geopolítics, pobresa energètica,…)
Durant dues hores i mitja hem posat en pràctica el joc i la valoració final ha estat molt positiva tan per alumnes com professorat.
Es pretén replicar aquesta dinàmica a diferents instituts de les comarques gironines, essent l’Institut Abat Oliba de Ripoll el primer.


El joc també serà presentat el proper 6 de març a la XI edició dels Tallers de la Diputació de Girona per a educadors ambientals a Celrà. El taller té per objectiu donar a conèixer als educadors ambientals els recursos de sensibilització i educació ambiental en mitigació i adaptació al canvi climàtic que hi ha disponibles en el territori i les activitats que es poden desenvolupar a càrrec d’aquests educadors, així com fomentar la itinerància i socialització d’aquestes activitats i recursos entre els escolars i la ciutadania.

Categories: Actualitat