http://energiaibosc.com/ EL PORTAL QUE AGRUPA LES EINES I ELS RECURSOS PER A LA TRANSICIÓ ENERGÈTICA.

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Es posa en marxa el portal web Energia i Bosc, una pàgina per agrupar en un sol punt diverses eines i recursos per a la transició energètica.

El portal s’estructura en 4 blocs principals: una pàgina d’actualitat i recull de premsa, una sobre transició energètica, una altra d’eines i recursos i finalment un espai sobre comptabilitat energètica i energia solar fotovoltaica.

L’apartat d’actualitat recull anuncis i noticies de diversos mitjans relacionats amb el camp de l’energia, que puguin tenir rellevància a nivell local, comarcal o de país, tant per a l’administració pública local, com per a  empreses o per a la ciutadania en general. Les notícies es troben classificades en diverses categories per poder filtrar i seleccionar la informació del camp desitjat: energies renovables, sostenibilitat, eficiència energètica, vehicle elèctric, ocupació, canvi climàtic,…

L’apartat de transició energètica es vincula a la web del projecte TE21, sobre transició energètica a municipis i comarques. En aquest apartat també hi trobem l’estudi energètic i econòmic per a tots els municipis de Catalunya.

La secció d’eines i recursos  manté de forma actualitzada i agrupada per sectors o tipologia d’energia renovable, un ampli ventall d’eines, informació i documentació disponibles relacionades amb la transició energètica.

Finalment, l’apartat de comptabilitat energètica i energia solar fotovoltaica, es vincula amb l’aplicatiu Enegest, una eina gratuïta per a realitzar la comptabilitat energètica. Entre les seves funcions, un cop introduïda la facturació energètica, detecta errors de facturació o possibilitats d’optimització dels contractes, realitza el càlcul de la petjada de carboni, la realització de ràtios energètics i l’estudi sobre el dimensionat i viabilitat d’una instal·lació solar.

Totes les novetats publicades al web, s’agruparan i es difondran de manera regular en format butlletí mitjançant correu electrònic a les llistes de distribució de les entitats del projecte, fomentant d’aquesta manera que es converteixi en una eina pel territori, tan a nivell públic com privat.

Aquesta acció s’emmarca en el Projecte Pirinnowa’tt, promogut per l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.

Categories: Actualitat