ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A LES ACTIVITATS PROGRAMADES EN EL MARC DEL FESTIVAL “SOM CULTURA” AL RIPOLLÈS.

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Les comarques del Ripollès i la Cerdanya van donar el tret de sortida aquest passat cap de setmana a la quarta edició del festival.

“Som Cultura” és un festival d’experiències culturals organitzat pel Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Aquest festival pretén estimular l’interès i el consum cultural tant dels habitants locals com dels visitants. Així doncs, durant tot el mes de novembre, s’ofereix la possibilitat de redescobrir l’oferta cultural de les comarques gironines d’una forma diferent i innovadora.

El Ripollès va oferir un total de 5 activitats durant els dies 1, 2 i 3 de novembre amb un bon índex de participació, un indicador més de que el festival “Som Cultura” s’està consolidant a la nostra comarca.

“Mainada, fem de cartògrafs?”

El divendres 1 de novembre a les 17h a la Sala de la Cooperativa de Vilallonga de Ter es va realitzar un taller de cartografia organitzat des de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon. Van participar en l’activitat 5 nens i nenes i 7 adults acompanyants.

“Els museus surten al carrer”

El passat dissabte 2 de novembre, a la Plaça Abat Oliba de Ripoll, va tenir lloc una matinal d’activitats familiars organitzada per la Xarxa de Museus de les comarques de Girona, formada per 26 museus registrats amb l’objectiu de treballar de forma mancomunada.

Els museus surten al carrer se celebra anualment a diferents localitats. Enguany es va celebrar a Ripoll amb la col·laboració del Museu Etnogràfic i va tenir una gran acollida amb un total de 460 participants en les diferents activitats programades, des de l’espectacle de circ 4×4 Show de Little Testa, el contacontes o l’espai de joc lliure pels més petits, fins als tallers infantils provinents de diferents museus de la província de Girona.

 

El Museu Etnogràfic de Ripoll, com a membre d’aquesta xarxa, va realitzar el taller de l’Scriptorium «Fes de monjo copista» i va oferir el 50% de descompte en l’entrada del Museu durant tot el dissabte.

 

“Amor sacre i amor profà. Cants d’amor i desamor al monestir de Ripoll”.

El mateix dissabte 2 de novembre a les 16.30h va tenir lloc una visita al Monestir de Ripoll amb un enfocament totalment diferent de les visites habituals, on van estar presents la música i la poesia, les quals van permetre descobrir el fenomen de l’amor a l’edat mitjana. L’activitat va tenir una molt bona rebuda per part dels 15 assistents a la visita.

“Ribes de Freser: fonts, rius, homes, dones i nans al Pirineu”.

El diumenge 3 de novembre a les 10.30h, tot i la pluja persistent de les primeres hores i després d’unes explicacions prèvies a l’Oficina de Turisme per esperar que sortís el sol, els participants van poder passejar pels carrers de la població per a conèixer la història i les llegendes de Ribes de Freser. Es va assolir un rècord de participants des que s’organitza aquesta activitat. Un total de 35 persones provinents de Pardines, Sabadell, València, Barcelona, Ripoll, Olot i Moscou van poder descobrir el patrimoni de la vila.

“Els enigmes de Sant Joan de les Abadesses”.

Elevat índex de participació també en la darrera de les activitats que es van portar a terme a la nostra comarca en el marc del festival “Som Cultura”. Va tenir lloc el mateix diumenge 3 de novembre a les 12h a Sant Joan de les Abadesses i va comptar amb 17 assistents.

Un joc de misteri en que els participants van descobrir a través d’enigmes els racons de la vila de Sant Joan i de la seva història amb una sorpresa final relacionada amb el pont d’origen medieval.

Els agents/entitats implicats en l’organització i/o coordinació de totes les activitats del Ripollès (Museu Etnogràfic de Ripoll, Monestir de Ripoll, Mancomunitat de la Vall de Camprodon, turisme de la Vall de Ribes, els ajuntaments de Ripoll i de Sant Joan de les Abadesses i l’Agència de Desenvolupament del Ripollès) valorem molt positivament el desenvolupament del festival a la nostra comarca i esperem mantenir aquesta l’elevada participació en properes edicions.

 

Categories: Actualitat