OBERT EL PERÍODE DE SOL.LICITUD D’INSCRIPCIONS DE L’ESCOLA DE PASTORS 2020

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

L’Agència de Desenvolupament del Ripollès és delegació territorial de l’Escola de Pastors i fa públiques les bases per a la presentació de sol·licituds per al 2020.

L’Escola de Pastors de Catalunya és un projecte formatiu que proposa un nou model de pagesia. Aquesta està produint i produirà canvis molt importants en el desenvolupament rural del nostre país. A través de la incorporació de noves generacions, molts cops alienes a una tradició familiar, es demostra que el sector primari, per si mateix, és un sector viable econòmicament. Amb una aposta per una producció a petita escala de base familiar i/o cooperativa; sostenible amb l’entorn i amb el sector.

L’escola està dirigida a tot el sector ramader. Per tant és una escola que vol formar persones pageses i pastores vinculades a tot tipus de bestiar: ovelles, cabres, vaques de carn i de llet, cavalls de carn, rucs per cria, etc. Els alumnes rebran una formació teòrico-pràctica que durarà 6 mesos. Un mes de formació teòrica intensiva; un mes de teòrica en format de seminaris d’especialització d’una setmana, i quatre mesos de pràctica en finques en actiu. La formació teòrica intensiva es realitzarà al març (del 1 al 27 març de 2020). Els seminaris de formació es faran intercalats amb les pràctiques, les dates estan encara per determinar. El preu de la matrícula és de 1.500 euros.

L’Escola realitza un doble procés de selecció que té l’objectiu d’escollir les persones que realitzaran la formació. El primer pas en el procés de selecció consisteix a omplir un formulari de sol·licitud on haureu d’exposar la vostra motivació per entrar a l’escola i ser pastor. Si la vostra sol·licitud passa aquesta primera fase, entrareu a la segona etapa i se us convocarà a una entrevista personal entre el 16 i 17 de desembre del 2019 a Rialp (Pallars Sobirà). Un cop realitzada aquesta segona prova, ens posarem en contacte amb vosaltres per informar-vos si heu entrat al curs o no.
L’Agència de Desenvolupament del Ripollès fa una crida a totes aquelles persones que hi puguin estar interessades i orientar-les en tot allò que sigui necessari per conèixer les tasques de l’Escola.

Categories: Actualitat