ARRIBA EL “SOM CULTURA” al Ripollès els dies 1, 2 i 3 de novembre de 2019.

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

EL festival de les experiències culturals de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Un any més arriba el Som Cultura, la 4a edició del festival de les experiències culturals impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Aquest 2019, s’han programat un total de 46 propostes culturals durant tots els caps de setmana del mes de novembre, que permetran redescobrir l’àmplia oferta cultural, patrimonial i artística de les comarques gironines a través dels membres del Club Cultura i identitat.

Concretament, els dies 1, 2 i 3 de novembre, la programació es concentra a les comarques del Ripollès i la Cerdanya.

El Festival s’inicia amb un taller “Mainada, fem de cartògrafs?” que tindrà lloc el divendres 1 de novembre a les 17h a la Sala de la Cooperativa de Vilallonga de Ter.

El dissabte 2 de novembre a Ripoll, amb l’activitat «Els museus surten al carrer», una acció conjunta organitzada des de la Xarxa de Museus de les comarques de Girona, de la qual el Museu Etnogràfic de Ripoll n’és membre. La proposta consisteix en una marató de tallers gratuïts que s’ubicarà a la Plaça de l’Abat Oliba, just davant del Museu i en la qual es reuniran una quinzena d’equipaments de la Xarxa de Museus de comarques gironines que programaran tallers infantils durant tot un matí. En aquesta edició i com a novetat, la proposta inclourà un espai de joc lliure per a infants (11.00 h a 15.00 h) així com l’actuació de Little Testa que presenta el seu espectacle de circ 4×4 Show (10.30 h). Específicament per aquesta jornada, el Museu Etnogràfic de Ripoll oferirà el taller de l’Scriptorium «Fes de monjo copista» i el 50% de descompte en l’entrada del Museu durant tot el dissabte.

El mateix dissabte a la tarda el Festival continua amb una nova visita a les 16.30h al Monestir de Ripoll programada per l’ocasió “Amor sacra i amor profà. Cants d’amor i desamor al monestir de Ripoll”

El diumenge 3 de novembre a les 10.30h, una nova activitat per descobrir el patrimoni a “Ribes de Freser: fonts, rius, homes, dones i nans al Pirineu”

I finalment a les 12h una altra proposta jocs de misteri per descobrir el patrimoni “Els enigmes de Sant Joan de les Abadesses”

Totes les activitats del Ripollès han estat organitzades amb la implicació dels diversos agents/entitats: Museu Etnogràfic de Ripoll, el Monestir de Ripoll, la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, turisme de la Vall de Ribes, els ajuntaments de Ripoll i de Sant Joan de les Abadesses, amb la coordinació de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès

Podeu consultar la informació detallada de cadascuna de les visites del Festival Som Cultura a http://somcultura.com.

Podeu consultar el programa aquí.

Categories: Actualitat