E-BOOK THE CROWDED PLANET.

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Una guia de viatge electrònica sobre senderisme pel Ripollès i l’Alt Empordà, a través de la xarxa de senders ITINERÀNNIA. Octubre 2019.

L’E-Book The Crowded Planet és una guia de viatge electrònica de senderisme pel Ripollès i l’Alt Empordà, a través de la xarxa Itinerànnia. Aquest projecte està liderat des del Patronat de Turisme Costa Brava  amb la col·laboració  de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i Itinerànnia, al seu pas pel Ripollès.  El programa, així com les propostes d’activitats, serveis turístics i els tracks de les rutes han estat treballats conjuntament.

Per a desenvolupar-ho s’ha organitzat un viatge per a 2 persones que són creadores del contingut The Crowded Planet. El projecte inclou la difusió a xarxes i la creació d’un e-book ( un llibre/guia de viatge electrònic). Aquestes dues persones són la Margherita i en Nick Burns ( The Crowded Planet), una parella d’escriptor i fotògrafa amants dels viatges de natura i que volten per tot el món.

La creació d’aquest e-book té com a principal objectiu donar a conèixer els atractius turístics del Ripollès i l’Alt Empordà,  fent SENDERISME per  la xarxa de senders ITINERANNIA

El programa proposat i consensuat amb el Patronat de turisme de Girona ha tingut lloc del 13 al 25 d’octubre de 2019, recorrent els trams més emblemàtics, aquells que tenen un interès especial i/o els que arriben a punts turístics remarcables, combinant-ho amb visites. Concretament del 13 al 19 d’octubre han estat pel Ripollès. No  tot el recorregut s’ha fet a peu, en alguns desplaçaments on ha estat necessari i els transfers de maletes s’han fet amb cotxe.

 S’ha preparat un programa que ha inclòs senderisme per la xarxa ITINERANNIA, des d’on s’han preparat els tracks que han utilitzat per fer tots els trams, a més d’activitats culturals, de natura  i gastronomia

Van començar a la Vall de Ribes, Vall de Núria continuant cap a Montgrony, Gombrèn, Ripoll, Vallter2000, Vall de Camprodon on continua cap a Beget passant i passant per Oix aniran cap a l’Alt Empordà.

El programa que han realitzat ha estat el següent:

Diumenge, 13 d’octubre arribada a l’Hotel Resguard dels Vents a Ribes de Freser.

Dilluns, 14 d’octubre, pujada a Vall de Núria amb cremallera. Visita a Vall de Núria.

Ruta autoguiada pels senders ITINERANNIA, de Vall de Núria a Queralbs. Visita al Punt d’Informació del Parc Natural de les capçaleres del Ter i del Freser a Queralbs. Continuació de la ruta de Queralbs fins arribar a  l’Hotel Resguard dels Vents.

Dimarts, 15 d’octubre. Ruta autoguiada pels senders ITINERANNIA, sortida del Baell- Montgrony- Gombrèn- Turisme Rural la Canal (Gombrèn) on es varen allotjar.

Activitat guiada per Cea Alt-Ter “La Brama del Cèrvol”.

Dimecres, 16 d’octubre Ruta autoguiada pels senders ITINERANNIA, sortida del Turisme Rural la Canal a Campdevànol. Aturada per dinar al Restaurant S’ha acabat el Bròquil i a la tarda continuació de la Ruta de Campdevànol a Ripoll pel Camí Ral fins arribar a l’Hotel la Trobada on es varen allotjar.

Dijous, 17 d’octubre. Visita per Ripoll. Dinar al restaurant la Taverneta i taller del Scriptorium i visita guiada al Museu Etnogràfic de Ripoll.

Divendres, 18 d’octubre. Transfer a Vallter amb Taxis Coll. Ruta autoguiada pels senders ITINERANNIA, sortida de Vallter2000- Coma de Vacà- Tregurà.

Alltojament en una  “Cabana Suite” de la Fonda Rigà de Tregurà.

Dissabte, 19 d’octubre. Ruta autoguiada pels senders ITINERANNIA, de Tregurà a Camprodon. Transfer visita a Beget i dinar a Can Jeroni de Beget. Tot seguit transfer cap a Albanyà a l’Alt Empordà, passant per Oix on continuen la ruta per l’Alt Empordà fins el divendres 25 d’octubre.

La valoració The Crowded Planet ha estat del tot positiva, destacant la qualitat dels senders, la seva senyalització, el paisatge, les rutes, els diversos allotjaments  de gran qualitat on han pernoctat, els restaurants, la seva gastronomia, el producte local, la cultura, el taller del Scriptorium i sobretot l’activitat de la Brama del Cèrvol a Gombrèn que els va encantar.

Esperem que tota aquesta experiència quedi ben reflectida en l’edició del e-book que publicaran. Els podeu seguir a  https://www.thecrowdedplanet.com/ i a través de les seves xarxes.

https://www.facebook.com/TheCrowdedPlanet/ 12.500 seguidors

https://twitter.com/MargheNick                              90.500 seguidors

https://www.instagram.com/the_crowded_planet 52.000 seguidors

 

 

 

Categories: Actualitat