UNA VUITANTENA DE PERSONES HAN PARTICIPAT AQUEST CAP DE SETMANA AL RIPOLLÈS DISCOVERY WALKING.

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

  • Un total de 10 activitats diverses pel Ripollès: cultura, llegendes, castells, nòrdic walking, itineraris sensitius, fotografia, senderisme, via ferrada i molt més! Emmarcades en els Festivals de senderisme dels Pirineus.

Els Festivals de senderisme dels Pirineus són un projecte de cooperació territorial, que enguany arribaven a la seva quarta edició, amb 11 festivals pel Pirineu. Aquests festivals s’organitzen al llarg de l’any, de maig a octubre, amb activitats guiades per tots els gustos i públics.

Concretament en el nostre cas, el festival de senderisme del Ripollès, el Ripollès Discovery Walking, ens ha permès descobrir el Baix Ripollès, la Vall de Camprodon i la Vall de Ribes. I gaudir també del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, un magnífic espai d’alta muntanya i les estacions de muntanya: Vall de Núria i Vallter2000.

Una vuitantena de persones han participat aquest cap de setmana, del 28 al 30 de juny, a les activitats organitzades en el marc d’aquest festival. Totes les activitats han inclòs el guiatge amb empreses locals, un “Kit del senderista” i un tastet de producte del Ripollès durant o al final de l’excursió.

Les activitats proposades al Ripollès han estat les següents:

Bateig de senderisme a Vall de Núria amb esmorzar de pastors >> L’excursió va transcorre seguint la “ruta de les tres valls” -Eina, Noufonts i Noucreus-. Els participants van gaudir del senderisme d’alçada i van degustar un esmorzar de pastors durant la ruta que va finalitzar a Vall de Núria.

Llegendari: despertant els mites al Museu Etnogràfic de Ripoll >> Activitat cultural amb gran afluència de públic que va gaudir, a través de les ombres, de les llegendes nascudes a les valls ripolleses. L’activitat va finalitzar amb un tastet de formatges del Mas Lladré.

Una excursió vertical – Ferrada Roca de la Creu – Ribes de Freser >> Sensacions de verticalitat pels participants a aquesta excursió vertical que acompanyats dels guies de muntanya d’Oxineu van ascendir fins dalt de tot del Turó de Segura i van poder contemplar Ribes de Freser als seus peus. La ruta va finalitzar amb un tastet de productes del Ripollès a “Ve de gust – menjars per emportar”.

Caminada i esmorzar amb vistes panoràmiques al Canigó >> De mà dels Guies Roc Blanc els participants van enfilar pel Camí de la Retirada fins al mirador privilegiat de Coll Pregon, on van degustar un deliciós esmorzar preparat pel restaurant Can Jordi d’Espinavell mentre gaudien de vistes espectaculars al Massís del Canigó, les Esquerdes de Rojà i Costabona.

Excursió a Sant Amand: fagedes i miradors del balcó del Ripollès >> Un dia radiant va permetre als assistents gaudir de magnífiques vistes des d’aquest balcó natural del baix Ripollès, una excursió guiada per Trekkings A Pas d’Isard que va finalitzar al refugi Sant Jordi amb un tastet de Cervesa Artesana Minera per combatre la calor.

Ruta fotogràfica per Creixenturri de Camprodon >> Una combinació perfecte de senderisme i fotografia de la mà de Phototrekking va permetre als assistents gaudir d’una ruta pels voltants de Camprodon amb moltes opcions fotogràfiques, acabant al càmping Vall de Camprodon amb un tastet de galetes Birba.

De marxa per la Vall de Ribes. Taller d’iniciació a la marxa nòrdica >> Un taller d’iniciació ofert per Marxa Nòrdica Vall de Ribes va descobrir als participants a l’excursió com l’ús de bastons ens ajuda a millorar la nostra condició física, mentre s’endinsaven pels boscos i gaudien de meravelloses vistes de la vall. Una activitat física que va acabar amb un bon dinar al refugi Pla d’Erola, amb una cuina basada en productes de la Vall de Ribes.

Descoberta del Circ d’Ulldeter i l’antic refugi de la Vall de Camprodon >> Els participants van gaudir de l’entorn que ofereix el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser de la mà dels Guies Nord Sud amb la finalitat de visitar el naixement del Ter i des d’allà tots els cims que l’envolten i la flora i fauna de la zona. Tot plegat arrodonit amb un tastet de formatges de Roura Soler durant la ruta.

El sender llegendari del Comte Arnau a Gombrèn >>  Els participants van enfilar-se pel sender que feia el Comte Arnau des del Gorg del Banyuts fins al Castell de Mataplana mentre els guies de l’Associació CEA Alt Ter els descobrien llegendes i personatges màgics dels boscos i entorns propers. Arribats al castell un tastet de coca del Ripollès i te refrescant d’infusions Aromik per emprendre el camí de tornada.

Caminar és bo per a la salut, és una activitat sostenible i ens permet descobrir el  patrimoni dels nostres territoris.

 

 

Categories: Actualitat