AQUEST CAP DE SETMANA, 1 I 2 DE JUNY, TORNA “BENVINGUTS A PAGÈS”, LA GRAN FESTA DE LA PAGESIA CATALANA

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

 • Aquest cap de setmana de portes obertes de la pagesia catalana ajuda a redescobrir l’origen dels productes que consumim cada dia amb una oferta de 700 activitats arreu del país que inclouen visites gratuïtes a les granges, la participació de restaurants i allotjaments i la programació d’activitats complementàries.

L’experiència Benvinguts a Pagès torna a Catalunya aquest cap de setmana dies 1 i 2 de juny. La gran festa de la pagesia catalana celebra aquest 2019 la quarta edició i suma més de 55.000 visitants en les tres edicions anteriors. Conèixer les vaques de raça Bruna del Pirineu, acompanyar els pagesos d’una horta ecològica de Girona, descobrir les darreres embarcacions de pesca a la Barceloneta o bé posar-se el vestit d’apicultor per entendre el procés d’elaboració de la mel a les Garrigues són algunes de les activitats proposades. La iniciativa de país permet a un públic molt ampli experimentar la vida a pagès, redescobrir l’origen dels productes que es consumeixen cada dia i omplir el rebost. El cap de setmana de Benvinguts a Pagès gira al voltant de les visites gratuïtes a prop de 200 granges i explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres de Catalunya. L’experiència es complementa amb la participació de prop de 140 restaurants, que ofereixen el menú Benvinguts a Pagès amb productes de temporada i de proximitat, i les estades a més de 200 allotjaments rurals. Finalment, durant el primer cap de setmana de juny també es programen més d’un centenar d’activitats complementàries (fires gastronòmiques, visites guiades, col·loquis, concerts, passejades i exposicions, entre d’altres).

Concretament al Ripollès s’hi podrà fer:

VISITES A EXPLOTACIONS:

 • Formatgeria Palou (Campdevànol). Formatges i làctics. T.695475988
 • Formatges del Pujol Orra (Les Llosses). Formatges i làctics. T.608233997
 • Mas el Lladré (Les Llosses). Formatges i làctics, carn i embotits. T.650960865
 • Mas Pinós (Vallfogona del Ripollès). Carn i embotits. T.689998444

PER MENJAR :

 • Can Jordi Restaurant (Espinavell) T.972741370
 • Restaurant Can Jepet (Setcases) T.972136104
 • Hotel Restaurant Calitxó (Molló) T.972740386

PER DORMIR :

 • Alberg Pere Figuera (Planoles) T.972736177
 • Camping Vall de Camprodon (Camprodon) T.972740507
 • Hotel Restaurant Calitxó (Molló) T.972740386
 • Mas Molladar (Camprodon) T.972740762
 • Mas Regort (Vallfogona de Ripollès) T.872007003
 • Masia La Canal (Gombrèn) T.972712131

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES :

 • Àpat/performance. Passejada per a conèixer les plantes culinàries i medicinals el Pirineu (Ribes de Freser) T.659768380
 • Visita a la munyida de vaques de llet, tast i degustació (Sant Joan de les Abadesses) T.610383957
 • Visita lliure al Museu Etnogràfic de Ripoll 972703144

Per més informació: www.benvingutsapages.cat/#!/comarca/ripolles

Una oferta per a totes les edats

L’esdeveniment es dirigeix a un públic divers i transversal. Des del públic familiar, en què els nens i nenes són protagonistes tot descobrint l’origen dels aliments i tenen contacte amb els animals, al públic foodie, que buscar els productes més saborosos i autèntics sobre el terreny, que són de proximitat i sense intermediaris. Les visites guiades gratuïtes s’ofereixen sense reserva prèvia i acaben amb un tast de productes que els visitants poden adquirir, tot seguit, i emportar-se a casa. A través de la pàgina web www.benvingutsapages.cat el públic pot planificar les visites per territoris o bé per productes i escollir qualsevol de les propostes de les granges i pagesos inscrites. Aquest any s’incorpora com a novetat l’opció de cercar pagesos que tenen produccions ecològiques. L’oferta de productes de proximitat i de temporada d’horta, fruita, verdura, làctics, cereals, carn, peix, oli, mel, i cereals, entre d’altres, és molt complerta. L’experiència obté una magnífica acollida per part del públic, que puntua les visites amb una nota mitjana que supera el 9.

Experiència rodona

El cap de setmana de portes obertes de la pagesia desestacionalitza el turisme i potencia el redescobriment del territori en una experiència rodona en què també s’incorporen rutes. Els itineraris faciliten les visites del cap de setmana o bé d’una única jornada a partir de propostes concretes gastronòmiques i d’interès patrimonial i natural. La pàgina web www.benvingutsapages.cat també incorpora tota l’oferta de restaurants i allotjaments inscrits, així com les activitats complementàries programades.

Iniciativa que suma

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i de l’Agència Catalana de Turisme, i de la Fundació Alícia. Hi col·laboren els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme així com nombroses entitats i associacions del sector d’arreu de Catalunya.

 

 Més informació a:

Categories: Actualitat