PRESENTACIÓ DE L’APLICATIU PER A CALCULAR L’AUTOCONSUM FOTOVOLTAIC

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Vols saber la viabilitat de la implementació de l’energia solar fotovoltaica a la teva empresa o a casa teva?

El proper dijous 6 de juny, a les 18.20h i en el marc de la jornada “Energia solar fotovoltaica d’autoconsum en l’àmbit domèstic i empresarial” es presentarà l’assistent per a l’estudi del potencial d’autoconsum fotovoltaic desenvolupat gràcies a la subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.

L’assistent ofereix un primer anàlisi energètic i econòmic per a poder valorar la viabilitat de la implementació de l’energia solar fotovoltaica tant a l’empresa com en l’àmbit domèstic.

L’aplicació cerca els valors òptims mitjançant el creuament de dades entre el consum elèctric real, la superfície disponible i la ubicació de la instal·lació. Permetent-nos així, obtenir una proposta inicial de dimensionat de la instal·lació, la inversió aproximada, l’energia produïda i l’estalvi econòmic previst, així com l’anàlisi en termes econòmics de rendibilitat de la inversió. Tots aquests càlculs es realitzen cercant l’òptim entre la demanda elèctrica real (introduïda prèviament al programa) i la superfície disponible per a la instal·lació.

L’aplicació es presentarà en el marc d’una jornada dissenyada per donar resposta a tots aquells dubtes que es poden presentar a l’hora de plantejar-se la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques d’autoconsum, com per exemple la normativa que ho regula, el ja derogat peatge al sol, els permisos necessaris, la possibilitat d’instal·lar-ho a casa nostra o en una comunitat de veïns, els estalvis que tindrem i quin serà el cost de la inversió.

Categories: Actualitat