ÈXIT D’AFLUÈNCIA AL TASTATAST, VENTA I DEGUSTACIÓ DE PRODUCTE DEL RIPOLLÈS A L’ESPAI SOM RIPOLLÈS I PROMOCIÓ TURÍSTICA DEL PATRIMONI, LA CULTURA, LA NATURA I TOTES LES ACTIVITATS I ESPORTS QUE ES PODEN TROBAR I REALITZAR I A LA COMARCA A LA FIRA DE LES 40H DE RIPOLL .

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

L’Agència present un any més a la Fira de les 40H de Ripoll. Un cap de setmana ple d’activitats i visitants  .

El tastatast

Èxit de la setena edició del Tastatast. Prop de 5000 tiquets venuts, gairebé 1500 més que l’any anterior. Unes 600 persones van poder degustar plats elaborats per representants gastronòmics de tota la nostra comarca.

L’Associació d’Hostaleria del Ripollès, amb col·laboració de l’Aula d’Hostaleria, l’Agència i l’Ajuntament de Ripoll, organitzaven un any més el Tastatast, que enguany arribava a la setena edició i que ha permès tastar la cuina i els productes de la comarca a través dels diferents plats, postres i begudes dels 16 participants.

La novetat d’enguany és la nova ubicació del Tastatast, a  l’Església de Sant Pere de Ripoll, un entorn privilegiat que també va guadir de música en directe amb The Ruties Blues Band. Els participants van ser els següents:

Els diferents establiments van oferir 2 tastets, on com a mínim un dels quals estava elaborat amb producte de la marca de garantia Producte del Ripollès. Els tastets es van vendre amb tiquets. Els preus dels tiquets eren els següents 1 tiquet, 2€; 3 tiquets, 5€ i 7 tiquets, 10€, mantenint les tarifes de l’any anterior.

Promoció turística

Les fires de turisme són un bon aparador promocional per donar a conèixer el conjunt de la comarca del Ripollès i les seves valls, la Vall de Camprodon i la Vall de Ribes així com les estacions de muntanya del grup FGC  Vall de Núria i Vallter 2000.

Aquest any 2019, es continua treballant de forma coordinada amb la participació i assistència a tot un ventall de fires turístiques per promocionar el conjunt dels territoris amb diferents productes de cultura, natura, senderisme, bicicleta, turisme familiar, turisme esportiu…

La primera fira turística d’enguany ha estat la participació a la fira de turisme més important de Catalunya, la B-TRAVEL BARCELONA, que va tenir lloc del del 22 al 24 de març. En aquesta ocasió hi vàrem ser presents com a comarca sota el paraigua de la Marca Pirineus, en un estand compartit entre les 4 comarques del Pirineu de Girona, Cerdanya, Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà a través del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona.

  La segona fira turística ha estat la FIRA DE LES 40 HORES DE RIPOLL, amb l’assistència conjunta abans esmentada amb un estand promocional situat a la Plaça de la Lira junt a l’espai Som Ripollès amb els productors agroalimentaris de la comarca.  La demanda principal ha estat les rutes i el plànol de senderisme pel Ripollès i el mapa turístic de la comarca. El públic ha estat visitants amb segona residència a la comarca,  o que estaven passant el cap de setmana al Ripollès o comarques pròximes i habitants de Ripoll i de diversos pobles del Ripollès.

I seguim amb les fires: El proper cap de setmana, del 12 al 14 d’abril 2019, estarem presents amb un mostrador promocional de turisme al MERCAT DEL RAM DE VIC, juntament amb FGC- Vall de Núria i Vallter2000, i les valls de Camprodon i  Ribes . Ens trobareu a la Rambla del Passeig!

Som Ripollès

SOMS RIPOLLÈS. L’ESPAI AGROALIMENTARI DEL RIPOLLÈS

Un any més Producte del Ripollès va ser present a la Fira de les 40 hores a la plaça de la Lira. Es va poder degustar i comprar diferents productes des dels embotits i els formatges i altres derivats làctics, passant per les infusions, vedella o cervesa.

L’Associació Producte del Ripollès no va perdre l’oportunitat de promocionar-se els dies 5, 6 i 7 d’abril en el marc de la fira de les 40 hores de Ripoll. Com en les edicions anterior, els productors i elaboradors estaven situats a la plaça de la Lira, a l’espai Soms Ripollès, on es va poder degustar i comprar diferents productes de la marca de garantia Producte del Ripollès: formatges i derivats làctics, embotits, vedella, infusions i cervesa artesana (Formatgeria Palou, Formatges del Pujol Orra, Formatgeria Muuu Beee, Formatgeria Roura Soler, Làctics Mas el Lladré, Mas Pinós, Ca la Magda, Carles i Mila, , Aromik, i Cervesa Artesana Minera).

El perquè de Soms Ripollès

La forma verbal “soms” és una variant dialectal del català nord-oriental en ús a la nostra comarca. Aquesta forma, tot i que no està acceptada gramaticalment, sí que és correcte en el seu ús oral correcte. Soms Ripollès vol reivindicar el nostre origen, la nostra manera de ser.

 

Categories: Actualitat