DESPRÉS DE MÉS DE 2 ANYS DE PREPARACIÓ, EL PARC NATURAL DE LES CAPÇALERES DEL TER I DEL FRESER PRESENTA EL “DOSSIER DE CANDIDATURA DE LA CARTA EUROPEA DEL TURISME SOSTENIBLE AL RIPOLLÈS”.

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

  • Un dossier que defineix 8 línies estratègiques i 28 accions a desenvolupar en els propers 5 anys, del 2019 al 2023.
  • Ara a l’espera de l’auditoria per acreditar que l’espai protegit del Parc disposa d’una estratègia en turisme que compleix unes pautes de sostenibilitat

 

El 31.01.2019 el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser presenta el “Dossier de Candidatura de la Carta Europea del Turisme Sostenible al RIPOLLÈS 2019-2023″ a la Federació EUROPARC, entitat Europea que es dedica a la conservació i el desenvolupament sostenible de la biodiversitat europea, fomentant la gestió de les àrees protegides a Europa a través de la cooperació internacional, l’intercanvi d’idees i experiències.

Aquest dossier és fruit de més de dos anys de preparació entre diverses entitats de la comarca, liderat pel Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, juntament amb l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i la implicació d’altres entitats: el Consell Comarcal del Ripollès, l’Associació Leader Ripollès, Ges Bisaura, Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Vall de Ribes, ajuntaments de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses… i diversos agents privats entre d’altres.

Aquest dossier de candidatura conté 3 documents que han estat elaborats pel Grup de Treball CETS i validats pel Fòrum Permanent CETS del Ripollès durant gairebé 3 anys de procés participatiu i de treball entre les diverses entitats i representants público-privats que han participat en l’elaboració de la CETS del Ripollès. Els tres documents que conté són els següents:

-Diagnosi de la Carta Europea del Turisme Sostenible al Ripollès. Aprovat per el Fòrum Permanent el 13.12.2016. És un document que recull la informació de patrimoni natural i cultural així com del turisme a la comarca del Ripollès.

Estratègia de la Carta Europea del Turisme Sostenible al Ripollès 2019-2023. Aprovada per el Fòrum Permanent el 22.02.2017. Defineix el full de ruta a implementar en matèria de turisme sostenible en el territori CETS.

-Pla d’acció de la Carta Europea del Turisme Sostenible al Ripollès 2019-2023. Aprovat per el Fòrum Permanent el 27.11.2018. Especifica com s’executa aquest full de ruta a través d’unes accions i quina entitat és la responsable de cadascuna d’elles.

Aquest pla d’acció defineix 8 línies estratègiques i 28 accions a desenvolupar en els propers 5 anys (2019 a 2023)

Els propers passos a seguir serà que la Federació EUROPARC informarà de quin auditor/a ens han assignat i podrem començar a preparar la visita de verificació o auditoria.

La CETS és una certificació atorgada per la Federació Europarc que acredita que un territori a l’entorn d’un espai protegit disposa d’una estratègia en turisme que compleix unes pautes de sostenibilitat

Categories: Actualitat