GRAN DEGUSTACIÓ DE PLATS ELABORATS AMB RECEPTES DE FA 150 ANYS

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

El passat dimecres 25 d’abril els professors i alumnes del cicle de Cuina i gastronomia de  l’INS Abat Oliba i l’Aula d’Hostaleria del Ripollès van oferir un dinar temàtic  a 26 comensals que van degustar plats fets seguint receptes de fa 150 anys. El receptari el va recollir Agustí Cavalleria (testimoni del setge de Ripoll, notari i cronista) en la segona meitat del segle XIX i representa un bon exemple del que menjaven en una casa burgesa de Ripoll com Can Budallès. Aquesta activitat ha permès viure una experiència real, en aquest cas gastronòmica, basada en els documents d’època que custodia l’Arxiu Comarcal del Ripollès (#acriexperience) i enllaçar amb les propostes de camps de treball i de guies didàctiques per a alumnes de secundària al voltant del projecte “El Setge”. Per aquest projecte l’Associació Palimpsest ha treballat sobre documents originals de l’Arxiu per oferir tres mirades  diferents de tres protagonistes del setge de maig de 1839: el notari Eudald Mirapeix, el capità de la milícia de Ripoll, Joan Carbó, i l’intendent de l’exèrcit carlí, Gaspar Díaz de Labandero. El dinar coincideix amb la digitalització complerta d’aquest receptari, que es publica aquest dies en la web de l’Arxiu Comarcal del Ripollès.

http://associaciopalimpsest.com/setge/
http://xac.gencat.cat/ca/llista_arxius_comarcals/ripolles/
https://www.ripollesdesenvolupament.com/serveis/aula-hosteleria/

 

 

   

Categories: Actualitat