ARRENCA LA PRIMAVERA AMB LA PROMOCIÓ DEL RIPOLLÈS-VALL DE CAMPRODON-VALL DE RIBES A LES FIRES DE TURISME PER CATALUNYA

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Les fires de turisme són un bon aparador promocional per donar a conèixer el conjunt de la comarca del Ripollès i les seves valls, la Vall de Camprodon i la Vall de Ribes així com les estacions de muntanya del grup FGC  Vall de Núria i Vallter 2000.

Aquest any 2018, es continua treballant de forma coordinada amb la participació i assistència a tot un ventall de fires turístiques i/o esportives per promocionar el conjunt dels territoris amb diferents productes de cultura, natura, senderisme, bicicleta, neu, turisme familiar, turisme esportiu…

L’assistència a 7 fires promocionals de turisme al llarg d’aquest l’any, és possible gràcies a la col·laboració de les diverses entitats implicades en el territori; l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, la Vall de Ribes, el grup FGC amb les estacions de muntanya Vall de Núria i Vallter 2000 i amb el suport del Consell Comarcal del Ripollès.

La primera fira turística ha estat la FIRA DE LES 40 HORES DE RIPOLL, amb l’assistència conjunta abans esmentada amb un estand promocional situat a la Plaça de la Lira junt amb els productors agroalimentaris de la comarca i que va tenir lloc del 9 al 11 març 2018.

El següent cap de setmana, del 23 al 25 de març 2018,  després de la Fira de les 40 hores, vàrem estar presents al MERCAT DEL RAM DE VIC, juntament amb FGC- Vall de Núria i Vallter2000. Malgrat el temps no va acompanyar es va repartir informació turística i vals promocionals 2×1 cremallera de Vall de Núria i 15% de descompte a l’entrada pel Conjunt Monàstic i Museu Etnogràfic de Ripoll i el Centre d’interpretació del Mite del Comte Arnau de St. Joan de les Abadesses.

I segueixen tres fires més a la ciutat de Barcelona. Aquest divendres 20 d’abril a l’ESPAI PROVENÇA DE BARCELONA: Promoció turística del Ripollès, les estacions de muntanya i les seves valls: la Vall de Camprodon i la Vall de Ribes, a més tastets de productes típics de la comarca de la marca de garantia Producte del Ripollès.

La comarca ha estat convidada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, i s’emmarca en els diferents actes que FGC ha preparat amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

Aquest mateix cap de setmana,  també participem a la fira de turisme més important de Catalunya, la B-TRAVEL BARCELONA, del 20 al 22 d’abril. En aquesta ocasió hi som presents com a comarca sota el paraigua de la Marca Pirineus, en un estand compartit entre les 4 comarques del Pirineu de Girona, Cerdanya, Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà a través del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona.

Ja al mes de maig, estarem promocionant tot el territori RIPOLLÈS-Vall de Camprodon-Vall de Ribes al MERCAT D’ESCAPADES A BARCELONA, del 4 al 6 de maig,  una fira a l’aire lliure al Passeig Lluís Companys ( Arc de Triomf).Estarem ubicats a la zona PIRINEUS a l’àrea temàtica Actiu Natura, el que creiem que és un dels principals atractius que defineixen el conjunt de la nostra comarca.

Es disposa d’un mostrador per donar a conèixer diversos productes turístics vinculats a la cultura, el romànic la natura, el senderisme, la bicicleta, els itineraris ecoturístics Parc Natural de les Capçaleres del Ter, les visites guiades culturals entre d’altres o el nou calendari 2018 curses i esdeveniments a la natura pel Ripollès.

Aquest mostrador és conjunt i compartit i serà atès coordinadament durant els 3 dies per l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, la Mancomunitat de la Vall de Camprodon i la Vall de Ribes.

Per dinamitzar el Mercat d’Escapades enguany l’Agència Catalana de Turisme organitza el “Joc de les rutes” durant els dies de la fira, un presentador serà l’encarregat d’animar la presència de públic i fomentar la participació dels visitants en el joc. El Ripollès hi participa amb l’entrega de diversos premis; des de entrades al Conjunt monàstic de Santa Maria de Ripoll, al Museu Etnogràfic de Ripoll, al Centre d’Interpretació del Mite del Comte Arnau a Sant Joan de les Abadesses, dinars a Setcases, bitllets de cremallera a Vall de Núria, forfets a Vallter2000 a entrades al Molló Parc.

A més a més, el Museu Etnogràfic de Ripoll, serà l’encarregat de fer dues activitats que agraden moltíssim a les famílies, a l’espai de tallers del Mercat d’Escapades: el taller “Fem un xai” dirigida a infants i “Fes de monjo copista” per a tots els públics.

Ja entrats al mes de juny, tindrem un estand promocional conjunt de tot el territori “Descobreix les comarques de Girona” amb les 8 comarques gironines i el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, a la zona turística al SEA OTTER EUROPE COSTA BRAVA-GIRONA, un festival ciclista, d’esports i activitats a l’aire lliure, amb tota mena d’activitats relacionades amb la bicicleta, que tindrà lloc del 8 al 10 de juny a Girona. És la segona vegada que arriba a Europa i és un dels festivals més grans i complerts de ciclisme i esports a l’aire lliure del món, el Sea Otter Classic, que es porta celebrant a Laguna Seca (Califòrnia, EUA) durant els últims 25 anys.

Ja a la tardor, durant el mes d’octubre serem presents a la fira MERCAT DE MERCATS A BARCELONA,  a la plaça de la Catedral,  amb un estand compartit entre les 8 comarques gironines, a través del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, que es fa càrrec de l’estand.

De moment són 7 accions promocionals potents que ens visualitzen en el marc del nostre públic objectiu de proximitat, comarques gironines, Barcelona i àrea metropolitana bàsicament. Segurament al llarg de l’any sorgiran d’altres esdeveniments i/o noves propostes  promocionals per poder promocionar-nos encara més, no oblidant però d’altres mitjans comunicatius com són TV, premsa,  webs, blogs, xarxes socials… per fer la màxima difusió turística d’un territori amb un potencial turístic impressionant que  promocionem conjuntament.

Categories: Actualitat