PRINCIPALS INDICADORS SOCIOECONÒMICS DE L’ANY 2017

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Augment significatiu de les ofertes de feina gestionades, les persones que han trobar feina i dels emprenedors/es assessorats/des.

L’Agència de Desenvolupament del Ripollès continua oferint els seus serveis i desenvolupant diferents actuacions, que van des de la formació, l’assessorament en la creació i/o consolidació d’empreses, la intermediació en el traspàs de negocis, l’orientació i el suport a les persones que busquen feina, la gestió d’ofertes laborals que ens plantegen les empreses, la participació activa en la promoció i la dinamització turística i la promoció del Producte del Ripollès, entre d’altres.

Actuacions i serveis als que s’hi sumen recentment l’optimització energètica, amb l’obertura aquesta setmana de la l’Oficina d’Atenció Energètica del Ripollès i l’elaboració de la Guia de consells per a l’estalvi energètic a la llar (edició englobada dins el Pla contra la Pobresa Energètica al Ripollès).

I per posar en valor el sòl i sostre industrial s’ha desenvolupat una plataforma de dinamització dels polígons industrials de la comarca. El seu objectiu és promocionar i valoritzar l’activitat econòmica del Ripollès mitjançant aquest portal d’internet que permet la interacció de la persona usuària i la descoberta de les oportunitats que brinda el nostre territori.

Un total de 312 persones que estaven en procés de recerca de feina van ser ateses des de l’Agència durant l’any 2017, el 43% de les quals van trobar feina.

Al llarg de l’any passat es van gestionar fins a 361 ofertes de feina que van suposar 461 llocs de treball vacants.

Gran part d’aquestes ofertes gestionades ens van arribar a través de les empreses prospectades, un total de 439 empreses, majoritàriament del Ripollès.

Un total de 100 persones amb una idea de negoci van ser assessorades a través del servei d’atenció a l’emprenedor/a d’aquí a l’Agència. I d’aquest centenar, 12 empreses es van acabar fent realitat. Alguns dels emprenedors/es es van instal·lar al llarg del 2017 en el nostre viver d’empreses, ocupant una de les càpsules d’emprenedoria o una nau de transició. D’aquestes 100 persones emprenedores assessorades, un 29% van donar continuïtat a un negoci en traspàs.

A través del nostre servei de millora a la gestió interna d’empreses ja existents, un total de 13 empreses del Ripollès van rebre assessorament per a optimitzar la seva gestió. I 19 empreses de la comarca van sol·licitar un ajut Leader.

Durant l’any 2017 es van proposar estalvis energètics a diversos ajuntaments  per valor de 81.475,19 €, proposant millores en l’enllumenat, recalculacions del consum i facturació, instal·lacions de calderes de biomassa, etc.

Període en el que també vam estar potenciant constantment el producte del Ripollès, marca de Garantia de Qualitat, amb 57 socis durant el 2017.

I promocionant el territori turísticament amb més de 78 accions com l’assistència a fires, edició de material promocional, jornades, press-trips, taules de treball, etc.

Podeu consultar totes aquestes xifres de forma més detallada en aquest enllaç.

Durant aquest any 2018 l’Agència continuarà donant tots els seus serveis en els diferents àmbits socioeconòmics de la comarca.

 

Categories: Actualitat