GUIA PER A L’ESTALVI ENERGÈTIC A LA LLAR

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Pla contra la pobresa energètica al Ripollès

Saps quanta energia consumeixes a casa teva? Creus que gastes massa diners en factures d’electricitat i combustible?  No pots atendre les factures per mantenir la llar a una temperatura confortable? Saps si els teus hàbits són els correctes?

Des de l’Agència acabem d’elaborar una guia per a consultar consells  senzills i pràctics per poder estalviar energia a casa i abaixar la despesa de les factures.

La guia vol ser una eina pràctica i fàcil per a poder entendre la factura de la llum i no pagar més del necessari, ens dóna uns consells bàsics sobre la potència contractada, tarifes, franges horàries, serveis addicionals i bonificacions.

També aconsella sobre els tancaments i aïllaments, ja que casa nostra pot tenir parts poc aïllades per on marxa gran part de l’escalfor, així com quina ha de ser la temperatura òptima a l’habitatge, el tractament dels radiadors, els calefactors,… i dóna consells sobre la importància d’una correcta ventilació, especialment en llars amb estufes de butà i incideix en les malalties respiratòries que poden provocar les humitats i una manca de renovació de l’aire.

A la guia també es trobaran consells sobre enllumenat eficient, aprofitament de la llum natural, el millor lloc on estendre la roba, l’ús de la assecadora, els electrodomèstics domèstics (nevera, rentaplats, rentadora, escalfador d’aigua, …)

També fa un repàs als nostres hàbits entorn al consum d’aigua i proporciona consells a l’hora de cuinar que ens poden ser gran utilitat per a l’estalvi energètic.

L’edició de la guia s’engloba dins el Pla contra la Pobresa Energètica al Ripollès, iniciat l’any 2017 per part de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, en coordinació amb el Consorci de Benestar Social del Ripollès i amb el suport de la Diputació de Girona.

Aquesta guia la podeu trobar aquí a l’Agència, a la nostra web a https://goo.gl/nqoE2e i també a l’Oficina d’Atenció Energètica del Ripollès, oberta de cara al públic a partir d’avui dimarts, els horaris de l’oficina són:

Horaris d’atenció:

Ripoll (Ajuntament de Ripoll Baixos Dreta – antigues dependències de la Policia Local)

Dimarts de 9h a 13:30h i de 16h a 18h

Dimecres de 9h a 13:30h.

Pels horaris d’atenció a Campdevànol, Camprodon, Sant Joan de les Abadesses i Ribes de Freser consulteu la página web de la OAE (https://ripollesdesenvolupament.com/oae)

Es recomana concertar cita prèvia al 972 70 44 99 o al correu electrònic: oae@ripollesdesenvolupament.com

 

Categories: Actualitat