OBERTURA DE L’OFICINA D’ATENCIÓ ENERGÈTICA DEL RIPOLLÈS

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Ampliació dels serveis d’assessorament energètic en el marc del Pla Contra la Pobresa Energètica al Ripollès

El proper dimarts 3 d’abril s’obrirà al públic l’Oficina d’atenció energètica del Ripollès, amb l’objectiu d’assessorar a tota la població per a entendre i millorar els contractes dels seus subministraments d’energia (electricitat, gas,…) i d’aigua, mitjançant l’anàlisi de tarifes,  potència contractada,… i la resta de factors que intervenen en el l’import final de les factures. Es donaran a conèixer les diferents ajudes i bonificacions a que podrien tenir dret, així com s’assessorarà en aquelles intervencions i hàbits que els poden ajudar a estalviar energia a la llar, comerços,…

Aquelles persones amb dificultats per fer front a les despeses energètiques identificades com a consumidors vulnerables, podran rebre un assessorament més profund i detallat en coordinació amb el Consorci de Benestar Social del Ripollès, que ja fa temps que treballa en facilitar assessorament i oferir ajuts per a fer front a les  despeses energètiques d’aquelles persones que ho necessiten.

L’Oficina d’atenció energètica del Ripollès, depenent de l’Agència de Desenvolupament, oferirà un punt fixe d’atenció al públic situat als baixos de l’Ajuntament de Ripoll (antigues dependències de la policia municipal), amb els següents: dimarts i dimecres de 9h a 13:30h i els dimarts de 16:00h a 18.00h; alhora, els tècnics d’aquesta oficina es desplaçaran també mensualment als diversos municipis de la comarca i al propi Consorci de Benestar Social del Ripollès.

L’Agència de Desenvolupament del Ripollès ja disposa d’un ampli bagatge en gestió energètica mitjançant les funcions de l’Agència de l’Energia del Ripollès, que realitza assessorament energètic a entitats públiques i privades, i gestiona la comptabilitat energètica de les instal·lacions i equipaments de diversos ajuntaments de la comarca.

Al llarg del 2017 es va iniciar un pla pilot contra la pobresa energètica al Ripollès, a mans de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, el Consorci de Benestar Social del Ripollès i l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament de Ripoll. Amb aquest, es va iniciar un projecte conjunt entre diferents agents territorials per a fer front a la pobresa energètica a la comarca i donar suport als col·lectius més vulnerables .

Com s’ha anat fent fins ara, totes les famílies que ho necessitin comptaran amb una visita d’avaluació energètica on s’analitzaran detalladament tots els aspectes de l’habitatge que influeixen en el consum energètic (tancaments, electrodomèstics, il·luminació, calefacció…) i els hàbits de consum de la família. Prèviament s’obtindran els consums d’energia i aigua mitjançant facturació i/o anàlisi de les  corbes de consum elèctric horari, per a poder analitzar els seus patrons de consum i entendre al detall la seva despesa energètica. Un cop recopilades totes aquestes dades es procedirà a la redacció de l’informe on s’analitzen tots aquests aspectes i es detallaran les propostes de millora que inclouen millores en la contractació, substitució d’equips, millora de tancaments o modificació d’hàbits de consum, entre d’altres. La intervenció es complementa amb la instal·lació d’un Kit d’estalvi energètic definit de forma personalitzada per a cada habitatge que inclou bombetes LED, borlets, regletes, programadors horaris, o altres petites intervencions que han d’ajudar a disminuir la despesa energètica de l’habitatge.

A l’Oficina es podrà obtenir també un exemplar de la Guia de Consells per a l’estalvi energètic a la llar editada en català, castellà i àrab creada per part dels tècnics de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès.

L’acció es portarà a terme mitjançant tècnics contractats en el marc del Programa de suport al desenvolupament local del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Horaris d’atenció:

Ripoll (Ajuntament de Ripoll Baixos Dreta – antigues dependències de la Policia Local)

Dimarts de 9h a 13:30h i de 16h a 18h

Dimecres de 9h a 13:30h.

Pels horaris d’atenció a Campdevànol, Camprodon, Sant Joan de les Abadesses i Ribes de Freser consulteu la página web de la OAE (https://ripollesdesenvolupament.com/oae)

Es recomana concertar cita prèvia al 972 70 44 99 o al correu electrònic: oae@ripollesdesenvolupament.com

Per a més informació: oae@ripollesdesenvolupament.com / 972704499

Guia consells per a l’estalvi energètic a la llar:

Categories: Actualitat

6.766 comentaris

Els comentaris estan tancats.