ES POSA EN VALOR EL SÒL I SOSTRE INDUSTRIAL, EL VIURE I TREBALLAR AL RIPOLLÈS I EL RETORN DELS JOVES AL MÓN RURAL

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

  • L’Agència de Desenvolupament del Ripollès i l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura uneixen esforços per contribuir al desenvolupament empresarial i el retorn dels joves al territori.
  • Noves plataformes digitals i programes per al retorn i inserció dels joves.

Des de l’Agència Desenvolupament del Ripollès s’ha desenvolupat una plataforma de dinamització dels polígons industrials de la comarca. El seu objectiu és promocionar i posar en valor l’activitat econòmica del Ripollès mitjançant aquest portal d’internet que permet la interacció de la persona usuària i la descoberta de les oportunitats que brinda el nostre territori.

Va especialment dirigida a persones emprenedores o empreses interessades en obrir o ampliar el seu negoci al Ripollès. Essent alhora una eina de suport als ajuntaments del territori per facilitar-los l’impuls de les seves zones industrials, així com la captació de recursos per a la millora, consolidació i/o creixement del sòl i sostre industrial.

Aquesta eina va més enllà d’una simple web de polígons d’activitat econòmica. Atès que la comarca té una àmplia diversitat empresarial i de recursos, la plataforma reflexa la totalitat d’activitats empresarials del Ripollès, dels seus locals i de les naus disponibles. S’hi recull tot el sòl industrial disponible, què s’hi pot construir i quines activitats s’hi poden desenvolupar. Les naus construïdes als polígons industrials, on es diferencien les empreses ja instal·lades i les naus que es troben sense activitat econòmica i la tipologia de negoci que s’hi pot realitzar. Així com les zones industrials pendents de desenvolupar i el seu planejament. Una feina que ha estat possible gràcies a una altra plataforma de dinamització empresarial que tenia creada l’Ajuntament de Ripoll del seu propi municipi i sobre la que s’ha treballat per a fer-la extensiva a tota la comarca.

Podeu visitar la plataforma en aquest enllaç: http://mapping.ripollesdesenvolupament.com/cat/

Paral·lelament a la dinamització empresarial del territori, l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura ofereix eines per viure i treballar al Ripollès amb un especial interès sobre el retorn de joves al món rural. Les eines i accions que es duen a terme en aquest sentit s’engloben dins el projecte de cooperació ‘Odisseu – Retorn de joves al món rural’ impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i la Direcció General de Joventut del Deparmant d’Afers Socials i Famílies. Es disposa de la plataforma web ‘Viure a Rural’ on es poden consultar els serveis i recursos bàsics per establir-se al món rural, en els àmbits de cultura i lleure, esports, salut, educació, medi ambient, treball i emprenedoria, i habitatge.

Complementàriament, s’està duent a terme un treball de difusió a joventut i empreses d’una altra plataforma web també en ple funcionament anomenada ‘Retorna’. Aquesta pretén donar visibilització a perfils professionals qualificats a les empreses del món rural. Per una banda, les empreses poden consultar els perfils professionals de joves amb interès de retornar al món rural per àmbit i sector professional. I per altra banda, els joves es poden inscriure simplement associant el seu perfil LinkedIn al portal ‘Retorna’.

A més, des de l’Associació es col·labora amb la implementació del ‘Pràcticum Odisseu’ al Ripollès; ajudes cofinançades a empreses per la contractació de joves universitaris al món rural. Fins el 30 d’abril d’aquest 2018 les empreses estaran presentant les seves ofertes de treball per un mínim de 300 hores i un salari mínim de 5 €/hora.

Per acabar, l’Associació vol difondre l’acció ‘Visita Exploratòria’ que es durà a terme els pròxims dies 17 i 18 de maig i que pretén ser un pol d’atracció de talent jove al territori del Ripollès a través d’un reconeixement directe del territori i de contactes professionals.

Categories: Actualitat

8.637 comentaris

Els comentaris estan tancats.