S’INICIA UNA NOVA EDICIÓ DEL PROJECTE PIRINNOWA’TT

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

La iniciativa, compartida pel Ripollès i l’Alt Urgell, té com a objectius el foment de l’eficiència energètica i les energies renovables.

Enguany el projecte defineix com a prioritari l’autoconsum fotovoltaic.

Les comarques del Ripollès i l’Alt Urgell acaben de posar en marxa, de manera conjunta i coordinada, el projecte Pirinnowa’tt: Pirineu Sostenible, en el marc de la convocatòria de projectes Innovadors i Experimentals del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). La iniciativa dona continuïtat a les que s’han vingut desenvolupant en els dos darrers anys en el terreny de l’eficiència energètica i el foment de les energies renovables, amb un notable èxit.

El projecte, liderat per l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, té entre els seus objectius principals el foment de noves polítiques i dinàmiques territorials sostenibles, l’assessorament energètic a entitats i empreses, el foment de l’energia solar fotovoltaica i la formació en matèria d’estalvi i eficiència energètica per a empreses i persones en situació d’atur.

Les línies de treball s’estructuren en dos programes: el d’innovació en l’ocupació i el d’innovació en el teixit productiu. El primer consisteix en una capacitació adreçada a persones aturades i especialitzada en instal·lacions d’estalvi energètic. El segon programa inclou diverses accions dirigides a ens locals, empreses i professionals, entre les quals destaquen l’assessorament i la gestió de la comptabilitat d’energia i aigua, l’auditoria de llars en situació de pobresa energètica, l’assessorament i el foment de la implementació de l’energia solar fotovoltaica i altres energies renovables, la promoció del vehicle elèctric, l’edició d’una guia comarcal d’instal·ladors d’energies renovables i la dinamització del sector forestal mitjançant la implementació de la gestió forestal conjunta entre ens públics i privats.

Per a més informació:

https://www.ripollesdesenvolupament.com/pirinnowatt/

Categories: Actualitat