SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE EL TOURISM DATA SYSTEM

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Sessió informativa sobre el Tourism Data System

Dimecres 14 de febrer a les 10.00 h a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès tindrà lloc la sessió informativa sobre el Tourism Data System.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona va iniciar a finals de 2015,  de la mà del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Rovira i Virgili, el projecte TOURISM DATA SYSTEM (TDS), que inclou dos mòduls estadístics: E-ocupació i E-preus.

Aquest és un projecte molt important per les comarques gironines, però sobretot per cadascun dels establiments que hi participen, per tal de poder disposar de dades reals d’ocupació turística cada 15 dies. Per part dels establiments només requereix una dedicació de 5 minuts per a respondre una ràpida enquesta quinzenalment.

Es tracta d’un projecte gratuït per tots aquells allotjaments turístics participants: hotels, hostals, pensions, turisme rural, apartaments turístics i càmpings.

Tourism Data System:

Com funciona l’eina? Primer de tot dir, que el TDS compta amb sistemes de seguretat informàtica que garanteixen la integritat de les dades i preservació del secret estadístic. A partir de l’Univers (total de places disponibles a la destinació) es mira quants establiments han de respondre l’enquesta, per tal que el resultat sigui fiable. Això vol dir que no tots els establiments adherits han de respondre l’enquesta cada quinzena, si es vol, només cal fer-ho quan es rebi el mail amb el formulari. Per altra banda però, pot ser voluntari respondre sempre, per tal que el propi establiment pugui disposar d’un històric.

Només caldrà respondre puntualment a les enquestes rebudes per mail. D’aquesta manera podreu consultar els informes resultants i realitzar consultes personalitzades sempre que vulgueu.

Per què és important participar? Perquè a partir dels informes periòdics que cada establiment rebrà, després de participar a l’enquesta, podreu veure i fer seguiment de les vostres ocupacions, generant també un històric. Aquest informe us ha de servir per poder prendre decisions, comparar-vos amb altres establiments del vostre entorn i fins i tot comparar-vos amb altres establiments de les destinacions que també ho han implementat (Costa Daurada i Barcelona província). A banda dels informes, l’eina també permet personalitzar les consultes. D’aquesta manera es podrà disposar d’una mostra suficientment representativa per generar informació fiable. Per poder disposar de dades genèriques d’ocupació a les comarques gironines. Per poder prendre decisions en funció dels principals mercats emissors, etc.

A més del mòdul e-ocupació, també se us ofereix una altre eina, l’E-preus, aquesta és una aplicació que a partir d’un rastreig dels preus de comercialització d’habitacions a la xarxa, permet a cada establiment comparar-se amb altres establiments de la destinació i de destinacions competidores.

Categories: Actualitat

3.361 comentaris

Els comentaris estan tancats.