CUINANT PER AL PÚBLIC ESPORTISTA

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

El Ripollès és una de les comarques de Catalunya amb més curses de muntanya. Això ens està portant cada vegada més corredores i corredors a entrenar al territori. Alhora, som bressol del senderisme i espai privilegiat per a la BTT. I, tot plegat, requereix d’una oferta de serveis adequada que satisfaci el client sense entrar en conflicte amb les estratègies de promoció del producte local i de la nostra tradició gastronòmica.

Amb aquest taller volem trobar el punt de confluència entre una nutrició equilibrada i la cuina de cada restaurant, proposant fórmules per adaptar els ingredients i les tècniques de què disposem a les necessitats específiques del públic esportista. Diferenciarem entre esports i entre temporades, tant les d’esportistes com les de producte. Igualment, abordarem les limitacions alimentàries i les possibles alternatives (gluten, lactosa, vegetarianisme, veganisme, etc.). Aprendrem a elaborar menús senzills que donin resposta als requeriments nutricionals de cada persona i ho farem sense posar en risc producte ni recursos, organitzant-nos a partir del que trobem als nostres frigorífics i taulells i incorporant ingredients sempre que sigui necessari.

El taller consta de dos blocs:

– Introducció a la nutrició per a esportistes
– Construint menús per a clients esportistes. Aquest bloc serà participatiu.

S’oferiran diverses opcions de mostra amb la finalitat que les persones participants trobin també la manera d’adaptar els seus plats als objectius plantejats. Cal que cada cuiner/a porti la seva carta i les propostes que ja ofereix en els diversos àmbits o les idees que se li acudeixin.
Obert a cuineres i cuiners professionals.
Data: 7 de febrer a partir de les 17:00 hores
Ponents: Anna Grífols (Nutriexper) i Eva Martínez-Picó (Can Jordi – Domini d’Isards)
Preu: gratuït per als socis de l’Associació d’Hostaleria del Ripollès, Cuines de la Vall de Camprodon i Fogons de la Vall de Ribes. La resta d’establiments no socis 100€.
Per inscripcions: mitjançant el següent enllaç. O per correu electrònic mmauri@ripollesdesenvolupament.com o al 972704499 
Categories: Actualitat