EL RIPOLLÈS-VALL DE CAMPRODON-VALL DE RIBES- PARTICIPA AL SOM CULTURA

Publicat per Comunicacio ADR el

Festival de les Experiències culturals COSTA BRAVA i PIRINEU DE GIRONA. Novembre 2017

Des del Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona (PTCBG), s’ha organitzat per segon any consecutiu el Som Cultura, un festival d’experiències culturals. Durant tot el mes de novembre es pot gaudir de més d’una seixantena de diverses activitats culturals proposades per diferents equipaments, entitats o museus del territori de la Costa Brava i del Pirineu de Girona.

0001 (10)

Som Cultura pretén estimular l’interès i el consum cultural tant dels habitants locals com dels visitants; donar a conèixer nous productes mitjançant noves fórmules i llenguatges; sorprendre amb propostes culturals innovadores; en definitiva, reivindicar el patrimoni monumental, artístic i tradicional de les comarques gironines.

Després de l’activitat realitzada el 18 de novembre, “Evasió Fuita pels Pirineus”; una experiència vivencial única a Europa… i si la teva única opció fora travessar la frontera? organitzada per l’empresa Hiking & History, arriben sis activitats més pel darrer cap de setmana del festival Som Cultura Patrimonial ( 25 i 26 de novembre),  organitzades pel Monestir de Santa Maria de Ripoll, el Museu Etnogràfic de Ripoll, els ajuntaments de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses amb el suport de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, la Mancomunitat de la Vall de Camprodon amb empreses de guiatges com Luxmundi i CEA Alt Ter entre d’altres.

Quatre d’aquestes activitats es realitzaran el proper dissabte 25 de novembre

EL CASTELL DE ROCABRUNA a les 11h

Visita a un castell roquer en el què es poden reconèixer les torres, les muralles, les portes, les letrines… Enfilat en un mirador natural i estratègic va ser escenari de conflictes bèl·lics i revoltes.  Visita guiada amb els guies de CEA Alt Ter

ELS ARTISTES DE LA VALL DE CAMPRODON a les 16h

La Vall de Camprodon ha estat el bressol de molts artistes. Tot passejant per la vila de Camprodon, descobrirem obres d’aquests personatges, que han sabut plasmar en les seves obres l’esperit dels Pirineus.   Visita guiada amb els guies de CEA Alt Ter.

MORIR AL MONESTIR DE RIPOLL a les 16.30h

Amb la visita guiada descobrirem l’empremta de la mort al Monestir de Santa Maria de Ripoll des d’època pre-romànica fins a l’edat moderna. Coneixerem els rituals d’enterrament dels seus monjos, abats i comtes, tot veient les seves tombes i llocs d’enterrament.

VIU LA MÚSICA AL MUSEU ETNOGRÀFIC DE RIPOLL a les 20h

Us convidem a visitar el Museu Etnogràfic de Ripoll a través de les cançons tradicionals recollides al Cançoner del Ripollès de la mà dels Randellaires, que les interpretaran en directe al llarg del recorregut. Acabarem amb un petit concert i un piscolabis.

I segueixen dues activitats més el proper diumenge 26 de novembre

DESCOBRIM SANT JOAN DE LES ABADESSES A TRAVÉS DE LA MÚSICA   a les 12h

Recorregut per diferents espais museogràfics per descobrir la vessant musical de Sant Joan de les Abadesses. Reviurem la cançó popular que dóna origen a la llegenda del Comte Arnau, viatjarem fins a Mèxic a través del seu himne nacional i descobrirem la minuciosa feina d’un lutier.

L’ÈXODE D’UN POBLE DE LA VALL DE CAMPRODON a les 12h

Els passos naturals de la Vall de Camprodon cap al país veí, van fer que, davant dels darrers moments tràgics del febrer de 1939, fos un dels llocs escollits per on milers de soldats i civils fugiren a la recerca de la llibertat. Visita guiada amb els guies de Lux Mundi i en col·laboració amb el Centre d’Estudis de la Retirada.

Inscripcions

Es poden tramitar les inscripcions a les activitats del Som Cultura 2017 a través del web http://somcultura.com/. En total, es posen a la venda més de 2.000 entrades a preus que, en la majoria dels casos, van dels 3 als 10 €, amb descomptes per a diversos col·lectius.  #culturaidentitat

Consulta la programació del festival: http://somcultura.com/

I a l’agenda d’activitats turístiques del Ripollès  http://blogscat.com/agendaripolles/

El turisme cultural és molt important i rellevant pel nostre territori. El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha anunciat que l’any 2018 serà declarat «Any de la Cultura a la Costa Brava i el Pirineu de Girona», coincidint amb la proclamació de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural per part del Parlament Europeu, i que al llarg de l’any des de l’entitat de promoció es desenvoluparà un programa d’accions especial per potenciar l’oferta turística cultural del territori. El Festival Som Cultura és un bon exemple que pretén continuar la seva edició l’any 2018

Categories: Actualitat