CICLE DE JORNADES I FORMACIONS PER A L’ESTALVI D’ENERGIA I AIGUA A L’EMPRESA

Publicat per Comunicacio ADR el

L’Agència de Desenvolupament del Ripollès organitza un cicle de jornades i formacions encarades a una gestió més eficient dels recursos energètics (electricitat, combustibles de calefacció,…) i també a una correcta gestió del cicle de l’aigua a l’empresa.

Les jornades s’inicien el dimecres 29 de novembre a les 9.30h del matí amb una primera  jornada encarada a l’eficiència en la gestió de l’energia i l’aigua en instal·lacions i equipaments, com ara hotels, cases de turisme rural, equipaments municipals, oficines,… i en general, qualsevol instal·lació amb consums importants d’energia i aigua. La jornada mostrarà les tendències actuals en gestió de l’aigua i l’energia (electricitat i combustibles) en equipaments mitjançant les noves tecnologies, i es mostraran diversos casos pràctics de com gestionar-los d’una manera més eficient, per així reduir la despesa energètica i millorar-ne la qualitat i el confort. La telemesura i telegestió de les instal·lacions ens permeten conèixer en tot moment el seu estat de funcionament i optimitzar-lo mitjançant l’automatització i el control a distància,  aconseguint estalvis energètics i econòmics molt importants.

El mateix dimecres 29 a la tarda (posposada per a la segona quinzena del mes de desembre), tindrà lloc una segona jornada encarada a petits productors agroalimentaris, on es tractaran els aspectes clau en la gestió del cicle de l’aigua en el sector agroalimentari, control i reducció del consum d’aigua, solucions per al condicionament i paràmetres de qualitat, solucions per al tractament de les aigües residuals i vies de reutilització.

El dimecres 13 de desembre, tindrà lloc la darrera jornada específica per a la gestió de l’aigua per al sector turístic, on es treballaran els aspectes clau de la gestió l’aigua, la gestió de l’aigua a piscines i balnearis, l’optimització de la gestió del reg , els sistemes de tractament de les aigües residuals i la petjada hídrica del sector turístic.

Paral·lelament, del 20 de novembre a l’1 de desembre tindrà lloc una formació per a persones en situació d’atur en manteniment d’instal·lacions i eficiència energètica, on es treballarà la normativa vigent en estalvi i eficiència energètica, la interpretació dels  sistemes de control i mesura, telegestió i sistemes de recuperació d’energia, això com les operacions de manteniment que s’han d’efectuar per a garantir l’eficiència energètica de les instal·lacions.

Les jornades son gratuïtes, totes les empreses i persones interessades en assistir-hi es poden inscriure al següent enllaç , o enviant un correu a innovadors@ripollesdesenvolupament.com indicant les dades personals, empresa i jornada a la que us desitgeu inscriure.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.

Categories: Actualitat