BENVINGUTS A PAGÈS ES CONSOLIDA I MOBILITZA 18.000 VISITANTS EN LA SEVA SEGONA EDICIÓ

Publicat per Comunicacio ADR el

Els organitzadors destaquen l’èxit del Benvinguts a Pagès, que ha augmentat un 45% el nombre de visitants, el seu potencial com a atractiu turístic  i la implicació del món rural

  

Divuit mil visitants aquest cap de setmana passat a les explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres que han participat en la segona edició el Benvinguts a pagès arreu de Catalunya. Una gran festa del món rural que ha obert les seves portes oferint visites gratuïtes perquè la ciutadania veiés in situ com es produeixen els aliments que després arriben a taula. L’any passat es van registrar uns 12.500 visitants; les xifres d’enguany, doncs, marquen un augment del 45% en el nombre de visites, malgrat les condicions meteorològiques adverses, i consoliden el Benvinguts a  Pagès al calendari anual d’esdeveniments.

Ramon Sentmartí, director general de Prodeca, ha volgut destacar “la gran acollida que aquesta iniciativa té entre la ciutadania i el grau de satisfacció que detectem entre els visitants. Però també volem agrair la gran implicació i col∙laboració dels pagesos i pageses de tots els àmbits que, malgrat la seva feina i els seus horaris, estan disposats a obrir les portes de casa seva i acollir els visitants de la millor manera possible”.

Xavier Espasa, director de l’Agència Catalana de Turisme, ha declarat que “estem molt satisfets de formar part d’una acció que dinamitza el territori. Benvinguts a Pagès ens permet donar a conèixer una oferta familiar adreçada al públic català, alhora que posa de manifest que al voltant de les explotacions existeix un ventall de serveis d’allotjament i restauració que converteixen el món rural en un important atractiu turístic”. Espasa també ha volgut destacar que “aquest és un bon exemple de col∙laboració ja que un projecte tan ambiciós com Benvinguts a Pagès només és possible dur‐lo a terme amb la implicació de tots els actors del territori, tant públics com privats”.

Per la seva banda, Toni Massanés, director de la Fundació Alícia remarca que “reconnectar amb el món rural no només dóna més valor a la feina dels nostres pagesos, sinó que és important per a la salut. Per a menjar millor és bo que coneguem què es produeix al nostre entorn” . Afegeix també que “l’any passat inauguràvem un nou format que ha quedat totalment consolidat, que s’ha convertit en el Sant Jordi de la pagesia i que atreu principalment públic familiar, amb canalla, però també ofereix propostes per a foodies i gent interessada en productes concrets”.

 

El Benvinguts a Pagès al Ripollès

Les visites al Ripollès han augmentat un 47% més que l’any anterior. L’any passat foren 530 visitants a explotacions i enguany 780.

 DISSABTEDIUMENGEDILLUNSTOTAL
EXPLOTACIONS780
 

MANSO PALOU

 

8020022302
 

MAS PINÓS

 

1108010200
 

MAS EL LLADRÉ

 

10010020220
 

FORMATGERIA PUJOL ORRA

 

25151858

Pel que fa als allotjaments, hi ha hagut una mica més d’ocupació, 5 reserves. El 2016 no hi van haver pernoctacions a la comarca en motiu del Benvinguts a Pagès. Pel que fa als menús dels restaurants, tot i, participar-ne 2, se n’han servit més, en total 50.

D’altra banda, en aquesta edició s’han realitzat diferents activitats complementàries en les quals han passat 240 persones entre dissabte i dilluns.

Visitant de ciutat, en família i que compra producte

La segona edició de Benvinguts a Pagès s’ha celebrat entre dissabte i ahir, dilluns, coincidint que era festa en alguns municipis, i ha comptat amb la participació de més de 200 explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres, gairebé 200 restaurants, més de 220 allotjaments i un munt d’activitats complementàries. En total, gairebé 800 propostes diferents repartides entre totes les comarques catalanes.

El perfil més habitual dels visitants són famílies que provenen de Barcelona o el seu entorn i que, a les enquestes de valoració, posen molt bona nota al Benvinguts a Pagès: una mitjana que supera el 9 sobre 10. A més, en el 80% dels casos, els visitants compren producte a les cases, un retorn comercial per als pagesos que és també un dels objectius del projecte.

Les comarques que han rebut més afluència de visitants han estat, entre d’altres, Vallès Occidental i Oriental, Ripollès, Ribera d’Ebre, Segrià, Osona, Maresme, La Selva, Garrotxa, Cerdanya, Berguedà, Alt Penedès i Alt Empordà. En general, pel perfil de públic familiar amb infants, les explotacions on hi ha bestiar són les que han tingut més visitants. Des de l’organització s’ha apuntat la voluntat de continuar treballant per superar els obstacles geogràfics i aconseguir una distribució més homogènia dels visitants per a properes edicions.

Els organitzadors

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, amb la col∙laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ‐a través de Prodeca‐, del Departament d’Empresa i Coneixement ‐a través de l’Agència Catalana de Turisme‐, i de la Fundació Alícia. També hi col∙laboren Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i un ampli ventall d’entitats i associacions del país.

Categories: Actualitat