BENVINGUTS A PAGÈS AL RIPOLLÈS

Publicat per Comunicacio ADR el

Fer mató i formatge, passejar amb ruc, alimentar cabres i conills, veure com es munyen les vaques…  Descobriu-ho al Benvinguts a Pagès al Ripollès:

  • Visites gratuïtes a més de 225 explotacions agràries, ramaderes i pescadors d’arreu de Catalunya, els dies 3, 4 i 5 de juny
  • Més de 200 restaurants amb menús de proximitat, 215 allotjaments amb ofertes especials de cap de setmana i 170 activitats complementàries a totes les comarques
  • Tota la informació a benvingutsapages.cat

 

Vols donar menjar a les cabres i els conills? T’agradaria veure com es fa el mató i el formatge o com es munyen les vaques? Vols fer una passejada amb ruc o que t’expliquin com es fan els embotits de forma artesanal?

Aquestes són només algunes de les propostes que podem visitar del 3 al 5 de juny en el marc de la segona edició de Benvinguts a Pagès al Ripollès en què s’han inscrit gairebé una vintena d’explotacions, restaurants, allotjaments i activitats de la comarca.

Es tracta d’un cap de setmana de portes obertes a explotacions agràries, ramaderes i pesqueres d’arreu de Catalunya, que faran visites gratuïtes perquè puguem veure com i on es fan els productes que després ens arriben a taula.

Però, a més, Benvinguts a Pagès ens proposa organitzar un cap de setmana a mida a qualsevol punt del país perquè, a més d’aquestes visites, hi ha allotjaments en entorns rurals, restaurants que faran un menú especial i activitats complementàries a totes les comarques catalanes.

A poc menys d’una setmana per a la gran festa del món rural català, hi ha més de 225 pagesos, ramaders i pescadors d’arreu de Catalunya que s’han apuntat a la iniciativa; més de 200 restaurants, uns 215 allotjaments i més de 170 activitats complementàries de tipus molt divers organitzades per Ajuntaments, entitats i col·lectius. En total, gairebé 820 propostes diferents que ens permetran descobrir el producte i la terra en qualsevol punt del país.

Què puc fer al Ripollès?

Al Ripollès es poden visitar quatre explotacions ramaderes (Formatgeria Palou de Campdevànol, Formatges del Pujol Orra i Mas El Lladré de Les Llosses i Mas Pinós de Vallfogona de Ripollès), 2 restaurants (Can Guetes de Ripoll i Can Jepet de Setcases), 6 allotjaments (albergs Pere Figuera de Planoles i Pic de l’Àliga de Vall de Núria, Can Puntí i Mas Regort de Vallfogona de Ripollès, Les Barnedes de Molló, Mas La Casanova de Queralbs) i diverses activitats complementàries que permetran, conèixer els animals de granja i els del seu entorn i ajuda a cuidar-los (Molló Parc d’Animals); conèixer els embotits (El Rebost de Sant Pau); visitar la munyida de vaques de llet, tast i degustació (La Folcrà – Muuu Beee) o visitar el Museu Etnogràfic de Ripoll.

Com podem fer un cap de setmana Benvinguts a Pagès?

Al web www.benvingutsapages.cat hi ha tota la informació de les explotacions, restaurants, allotjaments i activitats complementàries que participen al Benvinguts a Pagès.

Les visites a les explotacions agràries i ramaderes són gratuïtes i no cal que reserveu abans (a no ser que sigueu un grup molt nombrós). Al web trobareu el llistat de participants per comarques o bé per producte, i a la fitxa podreu veure els horaris de les visites i les indicacions per arribar-hi.

Per planificar un cap de setmana amb gastronomia de qualitat, al mateix web trobareu els restaurants que ofereixen el menú Benvinguts a Pagès i Setmana Bio, menús que contenen plats cuinats amb productes de temporada, ecològics i del territori. I, en el cas dels allotjaments, que ens permeten fer nit a qualsevol comarca, fan ofertes especials per a tot el cap de setmana. A les fitxes del web hi trobareu la informació i les dades de contacte de cada establiment per si teniu algun dubte o voleu fer la reserva.

Les activitats complementàries són molt diverses, algunes són gratuïtes i d’altres tenen un cost associas. També trobareu tota la informació, horaris i indicacions al web www.benvingutsapages.cat

Promocions especials per als “súpers”

Tots els infants i joves que siguin del Club Súper3 tindran condicions especials el cap de setmana del Benvinguts a Pagès. Per una banda, tindran un obsequi quan visitin alguna de les explotacions participants i, d’altra banda, podran participar de forma gratuïta a les activitats complementàries.

 Els organitzadors

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, del Departament d’Empresa i Coneixement -a través de l’Agència Catalana de Turisme-, i de la Fundació Alícia. També hi col·laboren Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i un ampli ventall d’entitats i associacions del país. Enguany, la Setmana Bio s’incorpora al projecte de Benvinguts a Pagès i ambdós esdeveniments es celebraran de forma conjunta, de manera que Benvinguts a Pagès donarà el tret de sortida de la Setmana Bio, que es celebrarà del 3 al 9 de juny de 2017.

Una primera edició de Benvinguts a Pagès molt premiada

Aquesta setmana, Benvinguts a Pagès rebrà en el marc d’un Congrés Europeu de Turisme Rural a Astúries organitzat per escapadarural.com, portal líder de turisme rural, el reconeixement com a millor campanya per a la promoció de destinació. Es valora que Benvinguts a Pagès ha permès incentivar l’atractiu de les escapades rurals, dinamitzar el territori i promocionar Catalunya a través de l’agricultura i la gastronomia locals.

A més, fa unes setmanes, Benvinguts a Pagès va ser reconegut amb el Premi Alimara a la Innovació en Producte o Experiència, un guardó que reconeix l’aportació de la nostra iniciativa en la promoció turística de Catalunya. Es tracta d’uns guardons creats pel CETT, campus internacional de formació i transferència de coneixement en turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona.

Més informació a:

Categories: Actualitat