El RIPOLLÈS PRESENT A LA TERCERA FESTA DEL CORDER DE TREMP

Publicat per Comunicacio ADR el

El passat diumenge 30 d’abril, l’Agència de Desenvolupament del Ripollès va participar en la festa Pallars terra de corder celebrada a Tremp (Pallars Jussà)

Enguany s’ha celebrat la tercera edició de la festa del corder, que consisteix en la promoció del xai com a element del Pallars. Més de 700 persones han gaudit de les diferents propostes de la festa Pallars terra de corder, que organitza l’Ajuntament de Tremp a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars.

La festa ha comptat amb la participació de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que ha aprofitat la visita per reunir-se amb els ramaders de la comarca.

L’acte central de la festa ha estat el dinar a base de xai del Pallars, on s’han servit unes 700 racions de “caldereta de corder” i s’ha acompanyat amb escalivada i xai rostit. El servei de cuina ha anat a càrrec dels restauradors de l’Associació de Professionals Turístics del Pallars Jussà (APAT).

L’Agència de Desenvolupament del Ripollès també hi és present

En aquesta edició, s’ha convidat una altra raça d’ovella autòctona de Catalunya, l’ovella ripollesa. L’Ajuntament de Tremp i l’Agència de Desenvolupament del Ripollès han programat dues activitats. Durant el matí, s’ha comptat amb la participació d’en Martí Vila, pastor i soci de l’Associació Producte del Ripollès, que ha fet una demostració d’esquilar ovelles. A la tarda, s’ha realitzat el taller per a nens i nenes, organitzat pel Museu Etnogràfic de Ripoll, Fem un xai, en el qual es van fer una cinquantena de xais.

IMG-20170505-WA0006 IMG-20170505-WA0022 IMG-20170505-WA0033

Categories: Actualitat