L’ASSOCIACIÓ PRODUCTE DEL RIPOLLÈS JA CAMINA

Publicat per Comunicacio ADR el

El passat mes de desembre va néixer l’Associació Producte del Ripollès que aglutina productors i elaboradors de la comarca del Ripollès.

El proper divendres 31 de març es presentarà l’aplicació de mòbil per poder consultar els punts de venda, degustació, productes i productors de la marca de garantia Producte del Ripollès.

El 2007 es va crear la marca de garantia Producte del Ripollès, que identifica els productes agroalimentaris produïts, transformats i/o elaborats a la comarca. Només porten aquest distintiu a l’etiqueta els productes que han passat el sistema de control de qualitat i compleixen les condicions del Reglament d’ús específic de la marca i es dóna un valor afegit al Ripollès.

El seu objectiu és promocionar els nostres productes de manera conjunta. En el seu moment, el sector es va associar per grups de producte (Associació de Ramaders del Ripollès, Associació de Pastors del Ripollès, Associació de Petits Elaboradors Agroalimentaris del Ripollès, Associació de Carnissers i Xarcuters del Ripollès), també hi havia Associació de Criadors d’Eugues de Muntanya del Ripollès i Cooperativa Ramadera de Molló, però a part de promocionar el producte tenen altres objectius.

Recentment aquests productors, s’han agrupat tots sota una única entitat, Associació Producte del Ripollès, que vetlla pel bon funcionament de la marca i pel desenvolupament de les activitats econòmiques del sector agroalimentari i defensa aquest ofici tant arrelat a la comarca. La seva imatge és la R que identifica els productes de la marca de garantia Producte del Ripollès.

La nova associació està formada per productors i elaboradors del Ripollès que produeixen carn (vedella, xai, cabrit, poltre, porc), elaborats de carn (embotits i llangonisseta), làctics, mel, plantes aromàtiques, infusions i condiments de cuina, trumfa de la Vall de Camprodon, coca del Ripollès, cervesa artesana i plats cuinats amb productes de la marca de garantia.

La junta està formada per un representant de cada producte: Marina Puigcorbé (presidenta), Raquel Serrat, Teresa Sala, Joan Moret, Núria Sala i Dolors Soy. Actualment l’associació té 57 socis i està oberta tant a nous associats productors i elaboradors com a nous productes.

La Fira de les 40 hores, aparador de Producte del Ripollès

Enguany, en el marc de la Fira de les 40 hores, els elaboradors de la marca disposaran d’un espai propi anomenat Soms Ripollès on es podran comprar i degustar alguns dels productes de la marca. Aquest espai s’ubicarà a la plaça de la Lira. Des de l’Ajuntament de Ripoll es dóna prioritat als productors associats a l’Associació Producte del Ripollès i als seus productes. Els elaboradors amb estands són Cervesa Artesana Minera, Formatgeria Palou Campdevànol, Aromik infusions, Formatgeria Muuu Beee, Mel de la Vall de Ribes, Formatgeria Roure Soler, Embotits del Ripollès (carnisseria Carles i Mila i Ca la Magda), Mas el Lladré, Formatges del Pujol Orra.

La venda de degustacions es realitzaran en hores concretes el dissabte i diumenge de 12-14:30 i 18-20:30h. Es vendrà un tiquet amb quatre tastos a 5€.

D’altra banda, el divendres 31 de març i durant la inauguració, a la plaça de la Lira es presentarà la nova aplicació per a mòbils i tauletes que servirà per a promocionar la marca de garantia Producte del Ripollès. Amb aquesta aplicació es podrà conèixer els productors i elaboradors, els seus productes, com també on comprar o degustar-los. L’APP estarà disponible al Play Store de Google.

Categories: Actualitat