DIA MUNDIAL DE L’AIGUA. RIPOLLÈS I ALT URGELL TREBALLEN EN EL PROJECTE PIRINNOWA’TT: ENERGIA, AIGUA I OCUPACIÓ AL PIRINEU

Publicat per Comunicacio ADR el

El programa Pirinnowa’tt: energia, aigua i ocupació al Pirineu, endegat l’any passat de manera conjunta i coordinada a les comarques del Ripollès i de l’Alt Urgell, tindrà continuïtat al llarg del 2017 i, a més a més, ampliarà les seves accions en el sector de l’aigua i en la lluita contra la pobresa energètica. Les actuacions que es portaran a terme els pròxims mesos s’emmarquen en dos programes: el d’innovació en el teixit productiu i el d’innovació en l’ocupació.

collage

El programa d’innovació en el teixit productiu té com a eix de treball la gestió hídrica i energètica amb l’objectiu d’assessorar ens públics i empreses a fi de promoure consums i actituds econòmicament i energèticament responsables; formar tècnics municipals i empreses en matèria de gestió energètica i del cicle de l’aigua; fomentar noves polítiques energètiques mitjançant  metodologies innovadores com la telegestió; i, finalment, cooperar i transferir els coneixements d’aquests sectors entre administracions públiques, empreses privades i particulars.

Pel que fa al programa d’innovació en l’ocupació es centrarà en accions de capacitació especialitzada en estalvi d’aigua i eficiència energètica, l’objectiu prioritari serà crear noves oportunitats professionals a persones aturades a les qual es formarà en matèria de manteniment bàsic d’instal·lacions d’electricitat, caldereria i aigua i, d’una manera més específica, en coneixements sobre estalvi i eficiència en els consums d’energia i aigua, a més de nocions inicials de telegestió.

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals i compta també amb el suport del Ministeri de Treball i Seguretat Social. L’Agència de Desenvolupament del Ripollès i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell són els encarregats d’implementar el programa als respectius territoris mitjançant tècnics especialitzats.

Categories: Actualitat