L’AGÈNCIA CADA DIA MÉS PRESENT EN ELS PRINCIPALS ÀMBITS SOCIOECONÒMICS DE LA COMARCA

Publicat per Comunicacio ADR el

Principals indicadors de l’any 2016.

Encarant aquest any 2017 l’Agència de Desenvolupament del Ripollès continua treballant per la comarca i oferint diferents serveis als seus habitants. Serveis i actuacions que van des de la formació, l’assessorament en la creació i/o consolidació d’empreses amb un recent servei de traspàs de negocis, donant suport a les persones que busquen feina, responent a ofertes laborals que ens plantegen les empreses, participant activament en la promoció i dinamització turística, proposant estalvis energètics a les administracions passant per la promoció del Producte del Ripollès, entre d’altres.

Imatge1

Després d’avaluar aquest darrer any, els principals ens mostren que hem atès a 281 persones que estaven buscant feina o volien rebre formació, el 52% de les quals han trobat feina.

Moltes d’elles s’han inserit a través d’alguna de les 251 ofertes laborals gestionades per l’Agència, que s’han traduït en 288 llocs de treball vacants.

S’han arribat a prospectar 461 empreses, s’ha acompanyat a 23 empreses en la seva gestió de costos, proposant un millora en el sistema de càlcul per aplicar abans d’iniciar el procés de producció de cada producte elaborat, determinant marges de beneficis a partir dels costos, etc.

A través del servei d’emprenedoria s’ha assessorat a 108 persones que tenien una idea de negoci, avaluant-ne la seva viabilitat. De total de persones assessorades, finalment 18 han impulsat el seu projecte i han acabat creant la seva empresa. Gestionant 20 traspassos de negocis, 5 dels quals han finalitzat amb èxit.

L’Agència també disposa d’espais de lloguer al Centre d’Empreses del Ripollès. Durant el 2016 hi ha hagut ocupació en onze dels tretze espais disponibles.

S’ha acompanyat a 27 empreses del Ripollès que han sol·licitat un ajut Leader.

Més de 800 persones han assistit a jornades, cursos o tallers impartits a través de les diferents àmbits que engloba i gestiona l’Agència (ocupació, formació, emprenedoria, empresa, turisme, agroalimentari i energètic). Sense oblidar tota la formació reglada que s’imparteix en cuina i pastisseria entre l’INS Abat Oliba i l’Aula d’Hostaleria.

S’han proposat estalvis energètics a diversos ajuntaments  per valor de 119.719,5 €, proposant millores en l’enllumenat, recalculacions del consum i facturació, instal·lacions de calderes de biomassa, etc.

Potenciant constantment el producte del Ripollès, marca de Garantia de Qualitat, amb 87 socis durant el 2016.

I promocionant el territori turísticament amb més de 70 accions que inclouen assistència a fires, edició de material promocional, jornades, press-trips, taules de treball, etc.

Durant aquest any 2017 l’Agència continuarà donant tots els seus serveis en els diferents àmbits socioeconòmics de la comarca.

Categories: Actualitat