123 PERSONES HAN ESTAT ASSESSORADES I ACOMPANYADES A TRAVÉS DEL SERVEI D’EMPRESA I EMPRENEDORIA DE L’AGÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT DEL RIPOLLÈS

Publicat per Comunicacio ADR el

 • 23 de les quals han estat ateses per processos de traspàs de negoci.

 

Des de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès s’ha acompanyat a un total de 123 persones (persones físiques, autònoms i petites empreses) al llarg d’aquest any 2016, oferint-los algun dels serveis d’empresa i emprenedoria. Serveis enfocats a la creació i/o consolidació del teixit empresarial, com ara:

 • l’assessorament en el procés de creació de l’empresa i l’anàlisi de la viabilitat
 • informació i orientació en el procés de constitució
 • seguiment tècnic i consolidació dels primers passos del negoci
 • informació i tramitació d’ajuts i finançament
 • formació adreçada a empreses i/o emprenedors/es
 • serveis i recursos dels vivers d’empresa de la Comarca
 • el servei facilitador de traspàs de negocis, tot sempre enfocat a la creació i consolidació del teixit empresarial.

De les 123 persones o empreses acompanyades, 73 són del Baix Ripollès, 11 són de la Vall de Ribes, 11 de la Vall de Camprodon  i 12 d’altres comarques .

D’aquestes 123 persones, un total de 107 han estat emprenedors/es. Després de passar pel servei d’assessorament, 18 han tirat endavant la seva idea de negoci. Les activitats iniciades han estat botigues d’esport, un centre de fisioteràpia, un centre de rehabilitació, un taller mecànic, un enginyer i un tècnic de serveis  mediambientals, dos forestals, dos serveis de sonorització per espectacles, una professora d’anglès i  4 bars/ restaurants. De les 18 persones emprenedores que han iniciat el seu negoci, 3 s’han instal·lat en un dels despatxos de les càpsules d’emprenedoria del Centre d’empreses del Ripollès.

S’ha ofert assessorament en traspassos a 18 persones interessades en continuar un negoci en traspàs i a 5 propietaris interessats en traspassar el seu negoci.  Finalment 5 traspassos han acabat amb èxit: una botiga d’esports, un taller mecànic, dos bars i un restaurant.

També s’ha assessorat en gestió econòmica i càlcul de costos a 22 empreses ja existents. Aquestes empreses han estat majoritàriament autònoms i empreses  familiars de la comarca pertanyents al sector de la restauració i l’hoteleria , a l’agroalimentari,    el metal·lúrgic i el comerç .

I una trentena de persones han participat en algun tipus de jornada o formació adreçades tant a empreses existents com a persones emprenedores. Concretament les jornades organitzades han estat:

 • Tràmits telemàtics davant d’hisenda
 • Gestió de costos per a petites empreses
 • Ajuts i finançament per a autònoms i empreses.

Per a més informació: emprenedors@ripollesdesenvolupament.com

Categories: Actualitat